Nieuwsbezemschoon opleveren

Wanneer u als huurder gaat verhuizen, of wanneer u als woningeigenaar uw huis heeft verkocht, dan zullen er afspraken gemaakt moeten worden over de oplevering van de woning. Of wellicht zijn hier al afspraken over gemaakt. In huurcontracten staat meestal een regel in de trant van “De woning moet in originele staat en bezemschoon worden opgeleverd”.  Maar wat houdt ‘bezemschoon opleveren’ precies in? Hierover kunnen nog wel eens wat discussies ontstaan tussen de huurder en verhuurder of de koper en verkoper van een huis. Terwijl verhuurders en kopers vaak hoge verwachtingen hebben over de oplevering van een huis, zijn huurders en verkopers soms geneigd om losjes om te gaan met de regels. Om misverstanden te voorkomen bij de oplevering van uw woning, gaan we in deze blog graag wat dieper in op het begrip bezemschoon opleveren, en wat hier allemaal bij komt kijken.

Wat is bezemschoon opleveren?

Als een huis bezemschoon opgeleverd moet worden, dan wil dat zeggen dat alle ruimtes van de woning schoon moeten zijn en vrij moeten zijn van loszittende materialen en objecten. Deze definitie wordt nog wel eens vrij geïnterpreteerd en is voor discussie vatbaar. Om die reden moeten er tussen de verkopers en kopers en huurders en verhuurders duidelijke afspraken worden gemaakt over de precieze interpretatie van het begrip. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat niet alleen loszittende objecten verwijderd moeten worden, maar bijvoorbeeld ook het laminaat in de woning.

Over het algemeen moet er worden voldaan aan de volgende voorwaarden bij het bezemschoon opleveren van een huis:

  • Het huis moet in de oorspronkelijke staat worden overgedragen aan de verhuurder;
  • Alle meubels en persoonlijke eigendommen moeten worden verwijderd uit de woonruimte (ook zaken als gordijnen en verlichting);
  • Badkamer en keuken moet schoon zijn (vrij van vuil, vet en kalkaanslag). Ook de afvoerputjes moeten schoon zijn;
  • De gehele woning moet grondig worden ontdaan van vuil en stof (denk hierbij aan vloeren, raamkozijnen, vensterbanken, ingebouwde apparatuur, balkon, kruipruimtes etc.);
  • Stickers en/of lijmresten op inbouwkasten, muren en deuren moeten verwijderd worden;
  • Gaten in muren moeten worden opgevuld;
  • Ventilatieroosters moeten vrij zijn van stof;
  • Afvalcontainers moeten helemaal leeg en schoon zijn.

Huurwoning of huis bezemschoon opleveren

Of en hoe u een woning bezemschoon moet opleveren, is vaak ook afhankelijk van het type woning dat u verlaat. Vertrekt u uit een huurwoning? Dan is er meestal vastgelegd in het huurcontract dat de woning bezemschoon moet worden opgeleverd. Gaat u juist verhuizen naar een huurwoning toe? Lees dan ook onze blog met de checklist voor het verhuizen naar een huurwoning. Wanneer u een koophuis achterlaat, dan wordt deze term meestal niet opgenomen in het contract. Toch wordt er van u verwacht om het huis in een nette staat over te dragen aan de nieuwe bewoners. Het is wel zo fatsoenlijk om de woning op te leveren op de manier waarop u deze ook graag zou aantreffen als u de koper was.

Het huis bezemschoon opleveren uitbesteden

Dus staat u op het punt om te verhuizen? Dan heeft u vast nog een heleboel werk te doen. De meeste mensen hebben zelfs moeite om tijd te vinden voor het bezemschoon opleveren van hun woning. Zeker als u een groot huis heeft, kan dit een zeer tijdrovende klus zijn. Maar geen paniek. Cargo Care biedt de mogelijkheid om uw huis volledig bezemschoon te maken. Wij kunnen ook zoveel mogelijk andere taken rondom de verhuizing op ons nemen. Dus heeft u nog hulp nodig bij het inpakken van dozen, het vervoeren van uw spullen of het poetsen van de woning? Neem dan gelijk contact met ons op. Wij staan klaar om uw verhuizing zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen. Onze verhuistips zullen hier ook zeker bij helpen.