NieuwsBoeken verhuizen

Een beetje boekenliefhebber heeft al gauw een stuk of 100 boeken in huis. Boeken zijn immers niet alleen voor vermaak en educatie, maar geven uw huis vaak ook wat extra gezelligheid. Maar wat nou als u een nieuw huis heeft gevonden? De boeken kunnen dan natuurlijk niet achterblijven. Hoe boeken verhuizen het beste aangepakt kan worden is dan de grote vraag. Nou, er is niet één manier die het beste is, maar met onze tips kan het eigenlijk niet meer fout gaan. Dus, bent u een boekenliefhebber en kunt u wel wat hulp gebruiken met het boeken inpakken en verhuizen? Lees dan eerst deze 5 tips (én een extra tip!) voordat u begint!

Tip 1: Sorteer uw boeken van tevoren

Dat u zoveel boeken in huis heeft betekent niet meteen dat u alle boeken nog even graag leest. Uiteraard zitten er een aantal klassiekers tussen die u van tijd tot tijd nog eens leest, of die dienen als informatiebron voor bijvoorbeeld uw werk. Maar vaak zijn er toch een aantal boeken die u niet meer leest, of die minder interessant waren dan u had gehoopt. Daarom is het slim om uw boeken te sorteren voordat u uw boeken gaat inpakken en verhuizen. De boeken die u niet meer leest kunt u vervolgens doneren of verkopen. Heeft u meteen weer ruimte om, nadat u verhuisd bent uiteraard, in nieuwe boeken te investeren!

Tip 2: Investeer in speciale boekendozen

Iets wat mensen meestal niet weten is dat er speciale verhuisdozen bestaan voor het boeken verhuizen. Boeken zijn nou eenmaal vaak zware objecten, waardoor een gewone verhuisdoos niet volstaat. De speciale boekendozen hebben een verstevigde bodem zodat de boeken er niet doorheen vallen. Ook zijn deze dozen kleiner, om ervoor te zorgen dat er niet teveel boeken in een doos worden ingepakt. Zo voorkomt u dat u de dozen te zwaar inpakt en last krijgt van uw spieren na het tillen. Kijk vooral ook even hoeveel verhuisdozen u nodig heeft.

Tip 3: Zorg voor goed inpakmateriaal

Het is niet altijd nodig om bij het verhuizen boeken in te pakken per stuk, omdat boeken over het algemeen een sterke kaft hebben die al goed beschermt. Toch is het handig om goed inpakmateriaal aan te schaffen, om verschillende redenen. Het geeft ten eerste een extra beschermlaag voor als het slecht weer is tijdens het verhuizen. De speciale boekendozen houden al meer vocht en regen tegen dan normale verhuisdozen, maar een extra laag bescherming kan geen kwaad. Daarnaast kunt u bijna niet voorkomen dat de boeken een beetje gaan schuiven in de doos, ook al probeert u de dozen zo goed mogelijk in te delen. Het inpakmateriaal kan dan extra bescherming bieden zodat de hoekjes niet beschadigen. Ook kan het inpakmateriaal gebruikt worden om gaten op te vullen zodat de boeken nog steviger in de doos liggen.

Tip 4: Pak uw boeken efficiënt in

U kunt in principe op drie verschillende manieren inpakken bij het boeken verhuizen: plat, rechtop of met de rug naar beneden. Met de rug naar beneden is de minst handige optie, omdat de boeken dan open vallen en snel kunnen beschadigen. Dan blijven er dus twee manieren over. Bij het rechtop inpakken van de boeken is het handig om goed te kijken dat de boeken op volgorde van klein naar groot staan, zodat ze op elkaar kunnen leunen en steviger staan. Richt daarbij de voorkant van de boeken richting de zijkanten van de doos. De beste manier is echter het plat leggen van de boeken. Zorg er voor de balans wel altijd voor dat u de zwaardere boeken onderaan legt. Gebruik voor extra veiligheid tussen elke laag boeken het inpakmateriaal van tip 3. Wat het inpakken extra efficiënt maakt: sorteer de boeken op genre of de kamer waar ze naartoe moeten in het nieuwe huis en schrijf dit op de doos. Dat scheelt een hoop zoekwerk bij het uitpakken!

Tip 5: Combineer met lichtere items

Heeft u geen speciale boekendozen voor het boeken inpakken en verhuizen? Dan is het belangrijk dat u de boeken goed verdeelt over verschillende verhuisdozen. Zo kunt u de zware boeken combineren met lichtere items in huis zoals kussentjes of kleine accessoires. Kijk hierbij wel uit dat het geen scherpe objecten zijn die de boeken eventueel zouden kunnen beschadigen. Hierbij komt wederom het inpakmateriaal van tip 3 goed van pas.

Extra tip: laat het boeken verhuizen over aan een verhuisbedrijf!

Zelfs als u de boeken goed heeft ingepakt kan het nog een hele klus zijn om de dozen heelhuids op het nieuwe adres te krijgen. In dat geval is het een goed idee om het boeken verhuizen over te laten aan een professioneel verhuisbedrijf! Cargo Care helpt u graag. Heeft u de boeken bijvoorbeeld in een kast staan op zolder? Of ligt het nieuwe adres op een hogere verdieping? Dan is onze verhuisliftservice ideaal. Zo hoeft u niet trap op, trap af te lopen met die zware dozen vol boeken. Dit is overigens niet alleen voor dozen vol boeken handig. Vooral als u bijvoorbeeld een piano wil vervoeren. Daarnaast heeft u de garantie dat het boeken verhuizen soepel verloopt én kunt u zelfs de dozen tijdelijk opslaan in een van onze self storage ruimtes, als u bijvoorbeeld niet meteen naar het nieuwe adres verhuist. Wilt u de boekenkast ook gelijk verhuizen? Lees hier meer over hoe u een kast kunt verhuizen!

 

Hopelijk heeft u na het lezen van deze tips alle kennis in huis om uw boeken in te pakken en verhuizen en kunt u aan de slag. Uw boeken zijn overigens waarschijnlijk niet de enige items die verhuisd moeten worden. Het loont zich dan ook om een verhuisplanning te maken. En voor na de verhuizing zeggen we alvast: veel leesplezier!