Checklist voor een verhuizing

Verhuizen naar een nieuwe woning is een enorme mijlpaal. Er komt dan ook veel kijken bij een verhuizing. Verhuizen is meer dan alleen nieuwe meubels uitzoeken en kasten leegruimen. Voor een verhuizing moeten er een aantal belangrijke zaken worden geregeld. In deze blog vindt u daarom een checklist bij verhuizing waarin precies vermeld staat wat u allemaal moet doen en regelen. Zo hoeft u niet bang te zijn dat u in alle hectiek iets vergeet. Neem onze verhuis checklist daarom snel door!

10 jaar ervaring in het vak

Geen zorgen bij een verhuizing

Snel en vakkundig resultaat

De verhuischecklist

Administratie aanpassen – nr. 1 op onze verhuischecklist

Voordat u werkelijk gaat verhuizen, zijn er een aantal belangrijke zaken die moeten worden veranderd of doorgegeven ter administratie. Een verandering van de hypotheek bijvoorbeeld kan namelijk al invloed hebben op uw fiscale status. Het is daarom belangrijk om deze verandering zo snel mogelijk door te geven, zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Daarnaast moet u enkele maanden voor de verhuizing aan verschillende instanties doorgeven dat u gaat verhuizen. Als u dit doorgeeft aan de gemeente, dan wordt deze wijziging weer automatisch doorgegeven aan een aantal belangrijke instanties zoals DUO of uw zorgververzekering. U moet uw adreswijziging echter wel nog doorgeven aan uw bank, sportschool, internetprovider, werkgever en andere bedrijven. Soms hangen hier belangrijke gevolgen aan, waardoor u dit punt op onze checklist voor verhuizing zeker niet mag vergeten.

Gratis en vrijblijvend verhuisadvies

Verhuisbedrijf inschakelen

Dan nu het tweede punt op onze verhuis checklist. Om uw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen is het zeer slim om een verhuisbedrijf in te schakelen. Als u echt tijd of handen tekort komt, dan kan Cargo Care uw spullen zelfs nog voor u inpakken vóór het verhuizen. Een verhuisbedrijf inhuren voor uw verhuizing is niet alleen gemakkelijk, maar ook veel sneller dan wanneer u alles zelf zou doen. Onze verhuizers hebben namelijk jarenlange ervaring. Door deze ervaring weten ze precies hoe ze spullen snel, veilig en handig kunnen vervoeren. Het is daarom iets dat we aanraden op de checklist voor verhuizen particulier, maar ook op de checklist voor zakelijke verhuizingen. Heeft u besloten om ons erkende verhuisbedrijf in te schakelen? Neem dan ruim voor de verhuizing contact met ons op, zodat u zeker weet dat wij voor u klaar staan op de dag van verhuizing.

Opslagruimte regelen

Een opslagruimte regelen kan niet missen in de verhuis checklist. Mochten er een aantal dagen verschil zitten tussen de datum dat u uw oude woning uitgaat en de dag dat u uw nieuwe woning in mag, dan is het handig om een opslagruimte voor uw spullen te regelen. Ook als u uw nieuwe woning eerst nog wilt verbouwen, is dit een goede tijdelijke oplossing. Huur uw opslagruimte bij Cargo Care. Een opslagruimte kan voor verschillende tijdsbestekken worden gehuurd. U kunt er dus voor kiezen om uitsluitend tijdens de verhuizing gebruik te maken van een opslagruimte, maar ook om voor een langere periode de opslagruimte te huren. Dit is bijvoorbeeld zeer fijn als u in uw nieuwe woning een gebrek aan ruimte heeft. Zet dit belangrijke punt ook op uw checklist voor uw bedrijfsverhuizing.

Checklist verhuizen particulier - abonnementen omzetten

Het verhuizen naar een andere woning betekent ook het wijzigen van abonnementen. Van gas, water en energie tot telefoon- en internetabonnementen. Als u voor al deze abonnementen uw adres gaat wijzigen, is het een goed idee om ook meteen de prijzen en voorwaarden van verschillende abonnementen te vergelijken. Een verhuizing kost tenslotte veel geld. Als u op de een of andere manier geld kunt besparen, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Sla dit punt van de verhuischecklist dus zeker niet over.

Meubels kopen en wegdoen

Als u naar een nieuwe woning gaat verhuizen, dan krijgt u waarschijnlijk ook een nieuwe inrichting!  Een van de leuke dingen die komt kijken bij de verhuizing is dan ook het uitzoeken van nieuwe meubels. Dit kan op marktplaats of in die nieuwe meubelzaak. Maar heeft u ook al bedacht wat u met de oude meubels gaat doen? Meenemen, verkopen, weggeven of weggooien? Bedenk tijdig welke meubels u wilt houden en wat u met de overige meubels wilt doen. Heeft u spullen op marktplaats gezet, probeer dan te regelen dat deze zoveel mogelijk op dezelfde dag worden opgehaald. Dit maakt het u een stuk makkelijker. Heeft u grote meubels die lastig het huis uit te krijgen zijn? Dan biedt onze verhuisliftservice vaak uitkomst.

Vragen over onze checklist verhuizing of over onze diensten?

Hopelijk heeft u wat gehad aan onze checklist voor verhuizingen. Heeft u nog vragen of kunt u hulp gebruiken bij uw verhuizing? Neem dan snel contact op met Cargo Care. Als erkend verhuisbedrijf staan wij klaar om uw verhuizing in goede banen te leiden.