Nieuws

We hebben het al vaker gezegd: bij verhuizen komt veel kijken. Waar u tijdens een verhuizing al helemaal niet op zit te wachten is spullen die onderweg kapot gaan. Het is dan ook zaak dat u deze spullen goed inpakt, zodat ze het transport overleven. Maar hoe pakt u dit precies aan? In deze blog zullen we u tips en informatie geven over uw glazen inpakken voor verhuizen. Deze technieken kunt u vervolgens weer gebruiken als u andere breekbare spullen gaat inpakken. Lees snel verder.

Voorbereiding voor glazen verhuizen

Voordat u uw glazen gaat inpakken en verhuizen is het goed om voorbereid te zijn. Zo gaat het inpakken straks een stuk sneller en makkelijker.

Het juiste materiaal

Allereerst is het belangrijk om te zorgen dat u het juiste materiaal in huis heeft. Zo heeft u stevige verhuisdozen nodig, idealiter met een dubbele bodem voor extra bescherming. Daarnaast is het belangrijk om voldoende inpakpapier, bubbeltjesplastic en plakband bij de hand te hebben. Voor wijnglazen en ander kwetsbaar glaswerk kunt u overwegen speciale glazendozen met voorgevormde vakken te gebruiken.

Genoeg werkruimte

Daarnaast is het belangrijk dat u een ruime, schone en vlakke ondergrond heeft om te kunnen inpakken. Een grote tafel of een stuk vloer bedekt met een deken kan dienen als uw inpakstation. Hier kunt u uw materialen neerleggen en elk glas zorgvuldig inpakken zonder gehaast te werk te gaan.

Verzamel glaswerk

Tevens is het slim om de glazen zoveel mogelijk te verzamelen op de plek waar u gaat inpakken. Zo hoeft u niet telkens heen en weer te lopen na één item ingepakt te hebben. U kunt meteen alles achter elkaar inpakken. Dat is veel efficiënter. Nu is ook het geschikte moment om kritisch te kijken naar uw spullen en uw huis op te ruimen. Zo bent u geen onnodige spullen aan het inpakken die u in het nieuwe huis toch niet wilt gaan gebruiken.

Glazen inpakken voor het verhuizen

Nu bent u er klaar voor om de glazen in te gaan pakken. Of u nu wijnglazen gaat verhuizen of ander glaswerk, het principe is hetzelfde. Het belangrijkste is dat u stap voor stap te werk gaat. Begin met het plaatsen van een stapel inpakpapier of bubbeltjesplastic op uw werkoppervlak. Pak elk glas afzonderlijk in, beginnend bij de hoek van het inpakpapier. Rol vervolgens het glas naar de tegenovergestelde hoek terwijl u het papier strak om het glas wikkelt. Zorg ervoor dat u de opening van het glas ook goed bedekt. Voor extra bescherming kunt u de ingepakte glazen nogmaals omwikkelen met een laag bubbeltjesplastic.

Zoals gezegd is het principe hetzelfde als u wijnglazen gaat verhuizen, maar toch vereisen ze wel een beetje extra aandacht. Vooral vanwege het dunne voetje waar het glas op staat. Wikkel daarom eerst de steel zorgvuldig in met een laagje papier of bubbeltjesplastic. Zorg er vervolgens voor dat het hele glas goed ingepakt is. Plaats deze glazen bij voorkeur in een doos met vakken om te voorkomen dat ze tegen elkaar aan stoten tijdens de verhuizing.

Veilig uw glazen en wijnglazen verhuizen

Zodra u uw glazen zorgvuldig heeft ingepakt is het tijd om ze in de verhuisdoos te plaatsen. Dit is een belangrijke stap in het inpakproces, omdat dit zal zorgen voor extra bescherming tijdens het transport. Begin met het leggen van een zachte laag op de bodem van de verhuisdoos, zoals een handdoek of extra bubbeltjesplastic. Plaats de zwaarste en grootste glazen onderin en werk naar boven met de lichtere en kleinere glazen. Zorg ervoor dat de ruimtes tussen de glazen opgevuld zijn met extra papier of handdoeken. Zo voorkomt u dat de glazen bij verhuizen gaan schuiven, waardoor ze elkaar aanraken en kunnen breken.

Sluit de doos vervolgens zorgvuldig af met stevig plakband en markeer de doos met ‘breekbaar’ en ‘deze kant boven’. Zo zorgt u ervoor dat de verhuizers weten dat ze voorzichtig moeten zijn met deze doos. Het is ook handig om de inhoud van de doos te noteren, zodat u alles gemakkelijk kunt terugvinden in uw nieuwe woning. De verhuizers kunnen de dozen dan meteen in de juiste ruimtes in het nieuwe huis neerzetten.

10 handige tips voor glazen inpakken en verhuize

Om nóg beter voorbereid te zijn op uw glazen inpakken en verhuizen, hebben we nog een aantal tips voor u:

  • Begin vroeg: vermijd last-minute inpakken door op tijd te beginnen met het inpakken van uw glazen. Een goede voorbereiding van de verhuizing kan een groot verschil maken.
  • Controleer op schade: inspecteer elk glas op bestaande schade voordat u het inpakt.
  • Gebruik voldoende inpakmateriaal: bezuinig niet op bubbeltjesplastic en inpakpapier; de extra bescherming is het waard.
  • Pak elk glas afzonderlijk in: dit voorkomt krassen en andere schade.
  • Vul de dozen niet te vol: dit maakt de dozen moeilijk te hanteren en vergroot de kans op breuk.
  • Plaats zware items onderin: dit zorgt voor stabiliteit van de doos tijdens het transport.
  • Wees extra voorzichtig met wijnglazen: de delicate stelen maken ze erg kwetsbaar. Ben daarom extra voorzichtig als u wijnglazen gaat verhuizen.
  • Test de verpakking: schud de doos zachtjes om te controleren of er beweging is. Zo ja, voeg dan meer opvulmateriaal toe.
  • Overweeg een verhuisverzekering: voor extra gemoedsrust, vooral als u kostbaar glaswerk verhuist, is het slim een verzekering af te sluiten.
  • Overweeg een verhuisbedrijf: door een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen bent u ervan verzekerd dat uw glazen verhuizen altijd veilig gebeurt.

Hopelijk kunt u met bovenstaande informatie en tips op een veilige manier uw glazen inpakken en verhuizen. Deze informatie kunt u vervolgens gebruiken voor het verhuizen van andere breekbare spullen, waaronder bijvoorbeeld uw lampen. Veel succes met uw verhuizing!