Nieuwsbijzonder verlof verhuizen

Vraagt u zich af: ‘Heb ik recht op verhuisdagen of bijzonder verlof bij verhuizen?’. Hier kunnen we een heel simpel antwoord op geven. Verlof voor een verhuizing is niet wettelijk geregeld. U heeft er dus niet per definitie recht op. Dit is afhankelijk van onder andere de cao, de arbeidsovereenkomst of het bedrijfsreglement. Toch zijn er manieren waarop u wel vrije dagen kunt opnemen om een verhuizing tot in de puntjes te kunnen regelen. Hoe dit in zijn werk gaat, lichten we graag wat verder toe in deze blog.

verhuizen bijzonder verlofVerhuizen en bijzonder verlof

Natuurlijk gaan er heel wat uren in een verhuizing zitten. De voorbereiding én de uitvoering kosten veel werk en dit kan nog wel eens lastig te combineren zijn met een fulltime baan. Zoals gezegd is er geen wettelijk recht op verhuisdagen. Werkgevers mogen zelf bepalen of vrije dagen om te verhuizen vallen onder bijzonder verlof. In de meeste sectoren mogen medewerkers ongeveer twee werkdagen bijzonder verlof opnemen. Per arbeidsovereenkomst is het verschillend of dit kan worden gebruikt voor een verhuizing. Kijk dus altijd goed in de cao en als het hier niet in staat kunt u ook nog altijd in de arbeidsovereenkomst of in het bedrijfsreglement kijken. Maar, er zijn gelukkig altijd wel manieren die het mogelijk maken om vrije dagen te gebruiken en om dus te verhuizen zonder bijzonder verlof op te nemen.

Recht op verhuisdagen

Het recht op verhuisdagen is dus niet wettelijk vastgelegd. Maar als u uw bijzonder verlof mag gebruiken voor een verhuizing, dan kunt u deze slim inplannen waardoor u meer tijd heeft om te verhuizen en om te settelen. Pak de verlofdagen dan ook altijd net vóór of net ná het weekend. Zo heeft u altijd nog twee dagen extra de tijd om alles te regelen en die tijd kunt u goed gebruiken. Door het bijzonder verlof te gebruiken voor de verhuizing, houdt u meer vakantiedagen over. Die kunt u waarschijnlijk wel goed gebruiken na de verhuizing. Als u het bijzonder verlof niet mag inzetten om te verhuizen, kunt u er altijd nog voor kiezen om vakantiedagen in te leveren of om alles in het weekend te regelen.

Natuurlijk kunt u ook een deel van de verhuizing óf de complete verhuizing uitbesteden. Dit kost misschien wel wat extra geld, maar u hoeft dan in ieder geval geen vakantiedagen op te nemen én het scheelt een hoop stress. Misschien krijgt u ook zelfs wel een vergoeding omdat u gaat verhuizen voor werk. Wij van Cargo Care ontzorgen u graag op het gebied van verhuizen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Onze verhuisadviseur staat u graag te woord en kijkt samen met u naar de mogelijkheden. Voor iedere verhuizing hebben wij een passende oplossing!

Meer weten over verhuizen? Lees dan ook eens onze inpaktips of onze blog over wanneer je kunt beginnen met inpakken.