Nieuwshoeveel kuub is een gemiddelde verhuizing

Om uit te rekenen wat een verhuizing met een verhuisbedrijf gaat kosten, wordt er meestal gevraagd wat het volume is van de inboedel. Dit volume wordt weergegeven in kuub, oftewel kubieke meters (m3). Hoeveel kuub is een gemiddelde verhuizing? En kunt u uitrekenen hoeveel m3 uw inboedel is? U leest het in deze blog.

Wat behoort allemaal tot mijn inboedel?

Om uit te rekenen wat uw inboedel is, moet u eerst weten wat er allemaal tot uw inboedel behoort. De inboedel omvat alles in de woning wat niet onderdeel is van de woning zelf. Dus alles wat u meeneemt naar uw nieuwe woning behoort tot uw inboedel. Kleding, keukenspullen, badkamerspullen, boeken, gordijnen, lampen, meubels zoals bed, bank en keukenkastje en nog veel meer.

Waarom een goede schatting van de grootte van de inboedel belangrijk is

Het is belangrijk om een goed beeld te krijgen van de grootte van uw inboedel, omdat het verhuisbedrijf dat u inschakelt deze schatting gebruikt om te bepalen hoeveel verhuizers en verhuiswagens er nodig zijn en hoeveel uur de verhuizing in beslag gaat nemen. Op deze manier kunnen ook de totale kosten van de verhuizing worden bepaald. Als u een verkeerde inschatting maakt van de grootte van uw inboedel, dan kan dat betekenen dat u te veel of te weinig betaalt voor de verhuizing en achteraf met onvoorziene kosten te maken krijgt.

Hoeveel m3 is de inboedel in mijn huis?

Dus, tijd om te gaan uitrekenen hoeveel kubieke meter uw inboedel bedraagt. De grootte van uw inboedel is uiteraard afhankelijk van hoeveel spullen u meeneemt naar het nieuwe adres. Om een zo nauwkeurig mogelijk inschatting te krijgen van de grootte van uw inboedel, zult u van elk meubelstuk en elke verhuisdoos de kubieke meter moeten berekenen. Dit doet u door de lengte, breedte en hoogte van het meubelstuk met elkaar te vermenigvuldigen.

Het kost echter veel tijd om alle meubelstukken te gaan opmeten en de kubieke meters per meubelstuk bij elkaar op te tellen. Dit kost misschien nog wel meer tijd dan het inpakken van alle verhuisdozen. Om deze reden hebben wij al een algemene schatting gemaakt van hoeveel m3 uw huis is. Wij hebben namelijk de gemiddeldes verzameld van de inboedelgroottes per huishouden.

hoeveel kuub is een gemiddelde verhuizing

Hoeveel kuub is een gemiddelde verhuizing?

Uiteraard is iedere inboedel anders. De grootte is voornamelijk afhankelijk van het aantal personen in het huishouden. Bij een alleenstaande senior verhuizing is er nu eenmaal minder om te verhuizen dan bij een verhuizing van een compleet gezin. In het onderstaande overzicht vindt u een antwoord op de vraag: hoeveel kuub is de inboedel van een gemiddelde verhuizing?

  • Gemiddelde inboedel van een student met weinig spullen/meubels – 3/10 m3
  • Gemiddelde inboedel van een alleenstaande: 15/20 m3
  • Gemiddelde inboedel van een kinderloos stel: 20/30 m3
  • Gemiddelde inboedel van een gezin met 1 of 2 kinderen: 35/45 m3

Handige verhuiscalculator

Dus mocht u zich afvragen: hoeveel m3 is de inboedel van mijn huis? Dan zou u het bovenstaande overzicht als uitgangspunt kunnen gebruiken. Maar er is ook een andere manier om een gedetailleerder beeld te krijgen van hoeveel kuub uw verhuizing bedraagt. Cargo Care heeft namelijk een handige verhuiscalculator. U hoeft hierbij alleen maar aan te geven welke spullen uit een ruimte u wilt gaan verhuizen. Zodra u dit heeft ingevuld, krijgt u een schattig van de grootte van uw inboedel en kunt u eenvoudig een offerte aanvragen. Heeft u nog vragen? Neem dan vooral even contact met ons op via het contactformulier.