NieuwsVerhuisdozen

Als u binnenkort gaat verhuizen, dan zal er een heleboel geregeld moeten worden! Zo moet u voldoende verhuisdozen bestellen. Het grootste deel van uw inboedel zal immers moeten worden ingepakt en verhuisd in verhuisdozen. Maar hoeveel dozen heeft u precies nodig? Dat is niet zo gemakkelijk in te schatten. In deze blog krijgt u een duidelijker beeld van hoeveel verhuisdozen gemiddeld nodig zijn.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig per kamer?

Als u gaat verhuizen, zult u 10 tot 15 dozen per kamer nodig hebben. Studenten, senioren of andere personen die vanuit een kamer of kleine studio verhuizen, komen vaak uit met 15 tot 20 verhuisdozen.

Als u als alleenstaande vanuit een tweekamerwoning verhuist, zouden 30 tot 40 verhuisdozen voldoende moeten zijn. De exacte hoeveelheid dozen die u nodig heeft, is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid kleding, boeken, apparaten en andere spullen die u bezit. Boeken zijn bijvoorbeeld vrij zwaar en nemen redelijk wat ruimte in beslag. Daarom is het goed om van tevoren deze tips te lezen wanneer u boeken gaat verhuizen.
Voor de verhuizing van uw kleding hebben wij speciale garderobedozen beschikbaar. Hierin kan de kleding hangend worden verhuisd. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn de kleding opnieuw te moeten strijken of de trouwjurk naar de stomerij te moeten brengen na de verhuizing.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig voor mijn appartement verhuizing?

Als u alleen in een appartement woont, dan zult u minstens 20 tot 30 grote verhuisdozen nodig hebben om al uw spullen in kwijt te kunnen. Alleen al alle keukenspullen kunnen soms wel 15 dozen in beslag nemen. Als u met een partner samenwoont in het appartement, dan hebben jullie waarschijnlijk ook veel meer servies, kleding, boeken en andere spullen in huis. In dat geval moet u eerder denken aan 40 tot 50 verhuisdozen in totaal.

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig als gezin?

Bij gezinnen met kinderen loopt het aantal benodigde verhuisdozen snel op. Zo hebben gezinssamenstellingen vaak rond de 80 dozen nodig om te kunnen verhuizen. Maar het aantal benodigde dozen verschilt natuurlijk heel erg per gezin, afhankelijk van de grootte van de inboedel. Reken in ieder geval op:

  • 10 verhuisdozen per slaapkamer
  • 10-15 verhuisdozen voor de keuken
  • 5 verhuisdozen voor de badkamer
  • 20 verhuisdozen voor spullen uit de woonkamer, garage en zolder

Verhuisdozen

Hoeveel dozen heb ik nodig voor een vrijstaande woning?

Woont u wat ruimer en luxer, in een vrijstaande woning bijvoorbeeld? Dan zult u ook meer kamers en spullen hebben. Wij raden gezinnen die wonen in vrijstaande woningen daarom aan om minstens 100 verhuisdozen te bestellen.

Overige verhuistips

Hopelijk heeft u nu een beter beeld gekregen van de hoeveelheid dozen die u nodig heeft. Maar niet alleen de hoeveelheid is een belangrijk aandachtspunt bij het bestellen van verhuisdozen. Let ook goed op de kwaliteit en het soort verhuisdoos! Zwaardere spullen zoals servies, boeken en andere zaken zullen namelijk een extra stevige verhuisdoos nodig hebben.

Bovendien moet u ook denken aan materiaal om de spullen in te verpakken, zoals inpakpapier, bubbeltjesfolie en verhuisdekens. Deze materialen zullen ervoor zorgen dat uw spullen minder snel kapot gaan of beschadigd raken.

 

Verhuizen met Cargo Care

Wilt u helemaal zeker zijn van een veilig (en snel) vervoer van uw spullen? Schakel dan een professioneel verhuisbedrijf in Limburg in om uw inboedel te vervoeren. De verhuismedewerkers van Cargo Care staan klaar om u zo goed mogelijk te helpen bij het inpakken en transporteren van uw spullen. Zij weten precies hoe zij met verhuisobstakels moeten omgaan en zorgen ervoor dat uw verhuizing binnen no-time geregeld is. Bovendien is uw inboedel bij ons verzekerd tegen schade! Ga dus niet zelf in de weer met het slepen van zware en breekbare spullen, maar laat dit zware werk lekker aan ons over.

 

Komt u er zelf niet uit en wilt u toch liever een professional inschakelen? Twijfel niet en neem contact met ons op, onze verhuisadviseur komt graag bij u langs. Deze kan heel nauwkeurig inschatten hoeveel verhuisdozen u precies nodig zult hebben.