Nieuwshousewarming cadeau man

Het verhuizen naar een nieuwe plek is altijd spannend. Er komt een moment dat de dozen zijn uitgepakt, de muren geverfd en de nieuwe plek eindelijk als thuis aanvoelt. Dat is het moment waarop mensen vaak een housewarming-feestje organiseren en vrienden uitnodigen om het nieuwe huis te komen bewonderen. Bent u uitgenodigd? Dan wilt u natuurlijk niet met lege handen aankomen. De vraag is dan: wat geeft u? Voor vrouwen is het vaak nog vrij makkelijk, want een geurkaars, leuk accessoire of plantje is altijd goed. Maar voor mannen is dit vaak wat lastiger. Vandaar dat we in deze blog graag wat inspiratie geven om het perfecte housewarming cadeau voor een man te vinden.

1. Technologische gadgets als cadeau voor housewarming man

Een technologische gadget kan een uitstekend housewarming cadeau voor een man zijn. Veel mannen houden immers van technische snufjes die ze eigenlijk misschien niet nodig hebben, maar die wel erg leuk zijn. Denk bijvoorbeeld aan gekke dingen als een usb mini koelkast, een baarddroger (ja, die bestaan echt!) of een wekker met ingebouwde smartphonelader. Wilt u iets groters kopen als cadeau voor de housewarming van een man? Dan zijn de volgende cadeaus een optie:

Slimme verlichting

Slimme verlichting zoals Philips Hue is altijd een goed housewarming cadeau voor een man. Zo kan hij namelijk de sfeer van zijn huis kan aanpassen met slechts één druk op zijn smartphone. Met de slimme verlichting kan hij verschillende lichtscenes instellen, perfect voor een romantisch etentje of een spannende filmavond. En uiteraard is het ook handig wanneer hij weg is, zodat het altijd lijkt alsof er iemand thuis is. De verlichting kan immers altijd aan- of uitgezet worden, waar hij ook is.

Slimme speakers

Slimme speakers als Google Home of Amazon Echo maken het mogelijk om muziek te luisteren, vragen te beantwoorden en nog veel meer, allemaal zonder handen! U kent vast de filmpjes waarin mensen roepen ‘Hey Google!’ of ‘Hey Alexa!’ en vervolgens vragen of de speaker bepaalde muziek kan afspelen. Dit is dus een erg leuk cadeau voor de housewarming van een man.

Mini beamer

Tegenwoordig worden televisies steeds groter, maar daardoor verdwijnt een beetje het intieme gevoel van film kijken. Daarom is een mini beamer een leuk housewarming cadeau voor een man. Deze kan worden aangesloten op de telefoon of laptop, waardoor thuis het bioscoopgevoel gecreëerd kan worden. Ideaal om een leuk avondje met vrienden te organiseren. Een win-win situatie dus, want zo heeft u er zelf ook nog plezier van. En het helpt wellicht ook een beetje om de man nóg meer thuis te laten voelen in zijn nieuwe huis. Het is immers niet zo gek dat er wat heimwee na de verhuizing kan optreden.

2. Een bar cart: hét perfecte housewarming cadeau voor een man

Als de man waarvoor u een cadeau zoekt graag een drankje drinkt, kan een bar cart perfect zijn. Een bar cart is een stijlvolle toevoeging aan zijn nieuwe woning en biedt de perfecte plek om zijn favoriete drankjes uit te stallen. Geeft u dit cadeau met meerdere mensen samen? Dan kunt u er ook meteen een paar gave glazen, een karaf en een goede fles drank bij geven. Twijfelt u welke bar cart past bij het interieur? Kies dan voor een neutraal exemplaar, of probeer alvast stiekem wat meer informatie te krijgen over de interieurstijl.

3. Planten: een levendig housewarming cadeau voor een man

We gaven al aan dat plantjes altijd een goed idee zijn voor een vrouw, maar ook mannen kunnen dit waarderen. Planten zijn vaak een van de laatste dingen waar mensen aan denken bij het inrichten van hun huis. Vandaar dat een leuke plant in een neutrale kleur pot zeker een goed idee is. En ja, ook als cadeau voor de housewarming van een man. Planten voegen kleur en leven toe aan de woning en zijn bovendien goed voor de luchtkwaliteit.

Tips voor het uitzoeken van een cadeau voor de housewarming van een man

Het uitzoeken van een housewarming cadeau voor een man kan soms een uitdaging zijn. Hier zijn vijf tips die u kunnen helpen bij uw zoektocht:

  • Weet wat hij leuk vindt: kijk naar zijn interesses en hobby’s. Als hij bijvoorbeeld van koken houdt, is keukengerei misschien een goed idee. Houdt hij van tuinieren? Dan is iets voor de tuin juist weer leuk om te geven.
  • Praktisch boven esthetiek: mannen houden over het algemeen van praktische cadeaus. Zorg er dus voor dat hij iets aan het cadeau heeft. Een plant is leuk, maar een simpel accessoire als een kussentje maakt u een man niet altijd blij mee.
  • Denk aan zijn levensstijl: is hij een gamer, een boekenworm of een wijnkenner? Hier kunt u op inspelen bij het kiezen van een cadeau.
  • Vraag het hem: als u het echt niet weet, vraag het hem dan gewoon. Het is beter om te vragen dan een cadeau te geven waar diegene niet blij mee is.
  • Maak het persoonlijk: een cadeau met een persoonlijke touch kan veel betekenisvoller zijn dan iets standaards dat iedereen heeft. Wat u ook koopt, weet dat het gaat om de gedachte erachter.

Hulp bij het verhuizen

Naast een mooi housewarming cadeau voor een man, kunt u ook hulp bij het verhuizen aanbieden. Of het nu gaat om het inpakken van dozen, het sjouwen van meubels of het schilderen van muren, uw hulp zal zeker gewaardeerd worden. Want misschien weet u precies wat dé manier is om een wasmachine naar boven te tillen? Verhuizen kan een stressvolle en tijdrovende klus zijn. U kunt daarom zelfs als cadeau voor de housewarming van een man financieel bijdragen aan het inschakelen van professionals. Dat zal zeker gewaardeerd worden, omdat een verhuizing vaak veel tijd en energie kost. En het is voor u ook nog eens handig, want dat betekent dat u zelf minder hoeft te slepen!

 

Hopelijk heeft u zo wat inspiratie gekregen voor het uitzoeken van een leuk housewarming cadeau voor een man. Helpt u daarnaast met het organiseren van de housewarming? Lees dan zeker onze blog met housewarming ideeën en tips voor inspiratie. Veel succes!