Nieuwshousewarming

Eindelijk heb je al je spullen verhuisd naar je nieuwe woning en je woning naar smaak ingericht. Of je dit nu hebt gedaan met een professioneel verhuisbedrijf of zelf aan de hand van verhuistips en hulp van vrienden en familie – iedereen zal benieuwd zijn naar het prachtige eindresultaat! Het is tijd om jouw nieuwe huisje en de styling ervan te laten zien aan de mensen die dicht bij je staan. Bovendien mag er ook wel eens goed geproost worden op het feit dat de verhuizing achter de rug is en je kunt gaan genieten van je nieuwe plekje. Tijd voor een housewarming dus! Heb je nog nooit een housewarming gegeven of kun je nog wel wat leuke housewarming ideeën en tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Zorg ervoor dat alles netjes uitziet

Om ervoor te zorgen dat jouw woning echt goed tot zijn recht komt, is het belangrijk om alles netjes te poetsen en los slingerende spullen netjes op te bergen. Heb jij nog een aantal dozen met spullen waarvan je niet zo goed weet waar je ermee naartoe moet? Breng ze dan tijdelijk onder in een self storage box van Cargo Care. Zo creëer je niet alleen meer rust in je huis, maar ook in je hoofd. Hierdoor kun je met een relaxed gevoel je housewarming organiseren. Denk er ook aan om je meeverhuisde planten een mooi plekje te geven. En valt je op het laatste moment in dat je nog schilderijen hebt die moeten worden opgehangen of verlichting die aan het plafond moet worden bevestigd? Onze handyman komt dit graag zo snel mogelijk voor je regelen.

Gastenlijst maken en uitnodigingen versturen

Het organiseren van de housewarming begint uiteraard met het opstellen van een gastenlijst en het vaststellen van een datum. Je kunt de housewarming uiteraard zo groot of klein maken als je zelf wilt, maar wij raden je aan om vooral je beste vrienden en familieleden uit te nodigen. Maar, vergeet ook niet je nieuwe buren uit te nodigen! Zo kun je alvast wat leuke connecties maken in de buurt en hoef je ook niet de eventuele geluidsoverlast te melden. Als je de gastenlijst en de datum eenmaal hebt bepaald, dan kun je een uitnodiging gaan maken, online of lekker ouderwets knutselend. Zorg er in ieder geval voor dat je nieuwe adres er duidelijk op wordt vermeld.

Housewarming party ideeën

En dan is het tijd om na te denken over je feestje! Zorg in ieder geval voor wat heerlijke snacks en hapjes, genoeg zitplekken of statafels en wat leuke muziek. “Home” van Dotan en “Een eigen huis, een plek onder de zon” van Rene Froger mogen eigenlijk niet ontbreken in je afspeellijst. Als je graag op een originele manier uit de hoek komt, dan is het wellicht een idee om een thema housewarming te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een thema in de vorm van een land, kleur of serie. Hier kun je vervolgens al je versieringen en eten en drinken op aanpassen. Het is dan zeker dat niemand jouw housewarming zal vergeten. Kies je bijvoorbeeld Spanje als thema? Haal dan wat heerlijke tapas in huis en maak een lekkere bowl met sangria.

Housewarming spelletjes

Om jouw housewarming helemaal speciaal te maken, is het een goed idee om een paar spelletjes te bedenken om samen met je gasten uit te voeren. Uiteraard kun je een aantal standaard bord- en partyspellen klaarzetten, maar het allerleukste is om zelf een spel te introduceren. Dit spel kun je volledig afstemmen op jouw huis. Geef jouw gasten bijvoorbeeld een rondleiding door het huis en laat ze vervolgens een housewarming-quiz invullen. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen als: “Welke kleur heeft de badkamer?”, “Wat staat er afgebeeld op het schilderij in de gang?” en “Hoeveel slaapkamers telt het huis?” Degene die de meeste antwoorden goed heeft, mag binnenkort langskomen voor een gezellig dinertje of krijgt een ander leuk prijsje.

Hopelijk ben je al goed op weg geholpen met onze housewarming ideeën en ga jij binnenkort een topfeestje organiseren. Een laatste tip: geef je gasten bij het afscheid een leuk aandenken, bijvoorbeeld een kaarsenhouder in de vorm van een huisje of mooi verpakte, heerlijke snoepjes. Zo hebben je geliefden nog iets tastbaars om te kunnen nagenieten van jouw goed georganiseerde housewarming. Lijkt een housewarming nog ver in het zicht voor jou en komt er maar geen einde aan het verhuizen en uitpakken van al jouw spullen? Neem dan vooral even contact op met Cargo Care. Wij staan klaar om jouw verhuizing zo snel mogelijk af te ronden, zodat jij je echt bezig kunt gaan houden met het organiseren van je housewarming!