Nieuwsindeling huis

Het leukste onderdeel van verhuizen is misschien wel het maken van de indeling in uw nieuwe huis. Alles is nieuw en anders en u kunt samen met uw nieuwe en oude meubels een frisse start maken op een andere plek. Ondanks dat het maken van een huisindeling pas een van de laatste dingen is tijdens uw verhuizing, is het wel verstandig om hier al op tijd mee te beginnen. Het moet tenslotte wel uw nieuwe thuis worden. Hoe pakt u dit aan? En waar moet u rekening mee houden tijdens het verhuizen? Wij gaan u er meer over vertellen! Wij hopen dat u namelijk naast een soepele verhuizing ook met alle plezier een frisse start kunt maken in uw nieuwe woning.

Maak een plattegrond van je huis

Voor het maken van een nieuwe indeling is het maken van een plattegrond van uw huis heel erg handig. Een plattegrond van uw huis zorgt ervoor dat u op een overzichtelijke manier kunt zien hoe u het beste een indeling kunt maken van de verschillende kamers en deze later kunt inrichten. Hierbij zou u kunnen kijken naar de lichtinval, de grootte van de ruimtes, maar ook of het mogelijk is om de meubels op de gewenste plaats te krijgen. Gaat u in een appartement wonen en is het niet mogelijk om uw bank door verschillende deuren te tillen? Dan is het misschien handig om tijdens uw verhuizing gebruik te maken van onze verhuislift.

 

Een moodboard maken

Heeft u een indeling gemaakt van de kamers? Dan is het tijd om de kamers in te gaan richten. Eén van de leukste onderdelen van een verhuizing. Om uw nieuwe huis zo huiselijk en gezellig mogelijk te maken, zou u een eigen moodboard kunnen maken. Door bijvoorbeeld afbeeldingen uit tijdschriften, brochures of van het internet te halen krijgt u een algemeen beeld van hoe uw huis er uit moet komen te zien. Hierbij spelen natuurlijk de kleuren, maar ook de accessoires en meubels een grote rol. Heeft u echter al een idee waar alle meubels komen te staan? Dan zou u er ook al een schets van kunnen maken. Zo hebben de verhuizers van Cargo Care een beeld van waar de meubels en dozen komen te staan.

 

Het inrichten

Na het verhuizen van al uw meubels en spullen komt natuurlijk het inrichten van uw nieuwe woning. Bij het inpakken, kopen en verhuizen van al uw spullen is het belangrijk dat u ook al rekening houdt met de nieuwe indeling van uw huis. Door alle spullen per kamer te sorteren en bij elkaar te houden is het makkelijker, sneller en handiger met verhuizen om alles op de juiste plek te krijgen. Sorteer dus niet alle spullen op basis van hoe ze in het oude huis stonden, maar hoe ze in het nieuwe huis gaan staan. Ook bij de spullen die in de tijdelijke opslag staan kan hier rekening mee gehouden worden. Ondanks dat het indelen en inrichten van uw nieuwe huis één van de laatste stappen is van uw verhuizing, is het toch erg handig om hier op tijd aan te denken en te beginnen.