Bij het inpakken van de dozen geven wij u graag enkele tips. Dit om uw dozen zo goed en veilig mogelijk te transporteren tijdens uw verhuizing.
Conform de algemene voorwaarden van het verhuisbedrijf welke uw verhuizing uitvoert is, als u zelf inpakt, de inhoud van de verhuisdoos niet standaard verzekerd op pakschades als het door verkeerd inpakken is ontstaan. Stelregel is dat u alles inpakt in stevige verhuisdozen en deze vult, zodat de verhuisdoos normaal sluit. Grotere zaken, zoals schilderijen en lampenkappen, die niet in een verhuisdoos passen, worden op de verhuisdag door de verhuisploeg verpakt en is de zorg van Cargo Care.
1 Zorg voor stevige verhuisdozen, bij voorkeur de (leen)dozen van Cargo Care.
2 Wat in een verhuisdoos past, moet ook in een verhuisdoos worden vervoerd. Dit voorkomt dat er losse spullen door de verhuiswagen slingeren en kapot gaan of andere voorwerpen kapot maken. Ook zijn verhuisdozen gemakkelijk te stapelen, zodat de ruimte in de wagen optimaal benut wordt. Het wordt afgeraden om andere dozen dan verhuisdozen te gebruiken, aangezien hier schade door kan ontstaan.
3 Het gewicht van de verhuisdozen, maak de dozen niet te zwaar maar maak ze wel vol dit voorkomt dat ze gaan inzakken. Wij adviseren een maximaal gewicht van 20 KG. Is de doos voor de helft gevuld met zware items voeg dan een aantal lichte dingen zoals handdoeken of kleding toe om de doos af te vullen. Leg de zware items wel altijd onderop in de doos en de lichte items boven.
4 Begin op tijd met inpakken, pak de zaken die u niet meer nodig heeft als eerste in. De spullen die u nog nodig heeft zoals uw kleding, tandenborstel etc. pakt u ook als laatste in. Verhuist u in de winter dan kunt u de zomerkleding al op een vroeg moment inpakken.
5 De inpakhoogte, zorg ervoor dat u tijdens het inpakken niet onnodig veel hoeft te bukken, zet de dozen op elkaar zodat u een werkhoogte heeft waarbij u met rechte rug kunt werken. U kunt de dozen ook op de tafel zetten met een deken of folie eronder zodat uw tafel niet bekrast als u met de dozen schuift.
6 Labelen van de verhuisdozen, Door verhuisdozen duidelijk te coderen is het voor iedereen meteen helder waar de doos heen moet. Vermeld dan ook de bestemming en niet alleen waar de doos vandaan komt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van kleuren of nummers. Vermeld daarnaast of er breek- of kwetsbare spullen in de doos zitten. Een codeersysteem zorgt voor structuur en efficiëntie en maakt het verhuizen een stuk praktischer.
7 Inpakmaterialen zoals inpakpapier, noppenfolie, piepschuim of handdoeken zijn bij uitstek de meest geschikte verpakkingsmaterialen voor het inpakken van uw verhuisdozen.
8 Spullen voor de eerste dag, Maak een aparte doos met spullen voor de eerste dag. Tandenborstels, pyjama’s, een schoon setje kleding en heel belangrijk: wc-papier! Ook handig: hou het koffiezetapparaat bij de hand. Zo kunt u de hulptroepen in ieder geval een kopje koffie aanbieden tijdens de verhuizing.
9 Sleutels, Zorg ervoor dat uw huissleutels, autosleutels, belangrijke papieren, bankpasjes, medicijnen, opladers, eventuele schroeven van meubelstukken welke u al zelf heeft gedemonteerd en andere belangrijke zaken apart houdt.
10 Servies en glaswerk inpakken, Bij het inpakken van servies maakt u pakketjes van 2 of 3 borden en deze verpakt u met inpakpapier of een handdoek. U plaatst borden altijd rechtop in een verhuisdoos, op de bodem legt u een laagje inpakpapier of u gebruikt hiervoor een handdoek. Glazen kunt u inpakken met inpakpapier, noppenfolie of u doet het glas in een sok, zo is zowel het glas als de sok al ingepakt.
11 Flesjes, vloeibare stoffen en schoonmaakartikelen, Zorg ervoor dat flessen goed zijn afgesloten. U kunt bijvoorbeeld eerst wat vershoudfolie om de hals doen en dan de dop erop draaien om voor extra zekerheid te zorgen. Lekkende flessen kunnen voor een hoop schade zorgen aan de dozen die onder de lekkende doos staan. Ditzelfde geld voor schoonmaakmiddelen, pak deze bij voorkeur sowieso als laatste in zo kunt u de woning nog schoonmaken.
Zorg ook dat u de frituurpan, waterkoker en strijkijzer leeg maakt alvorens u het inpakt.
12 Koffers, uw koffers welke u normaal gebruikt om op vakantie te gaan zijn tijdens uw verhuizing uitermate geschikt voor het inpakken van uw kleding, beddengoed en kussens. Zo worden er geen lege koffers verhuisd en zijn uw spullen goed beschermd.
13 Lampen, Verwijder gloeilamp en lampenkap. Rol het snoer op. Gebruik geen krantenpapier, maar keukenrol om de lampenkap in te wikkelen. Plaats de lampenkap rechtop in de doos. Decoratieve knoppen en dergelijke plakt u vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit. Glazen plafonnieres of glazen onderdelen van andere lampen pakt u in met inpakpapier en/of noppenfolie.
14 Spiegels en schilderijen, Pak spiegels, lijsten en schilderijen in met noppenfolie of inpakpapier en plaats ze op hun kant in de verhuisdoos. Spiegels, fotolijsten, schilderijen en andere breekbare spullen voorzichtig inpakken. Waardevolle en kwetsbare schilderijen en schilderijen die niet in een normale doos passen kunnen wij op de verhuisdag in een speciale schilderijkoffer verpakken.
15 PC, video en Hifi: Verpak waardevolle elektronische apparaten zoveel mogelijk in hun originele verpakking als u deze nog heeft. Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een deken of laken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling in de doos zodat de computer, tv of ander apparaat goed verpakt is. Haal de snoeren uit de knoop en voeg deze bij het betreffende apparaat. Zorg dat er nooit een snoer voor het scherm van een tv of monitor zit, deze kan hierdoor tijdens het vervoer onherstelbaar beschadigen.
16 Tuingereedschappen, timmerhout enz., Maak het tuingereedschap schoon en bundel het waar mogelijk is. Maak ook pakjes en/of bundels van latten/ plankjes en andere lange voorwerpen. Bundelen kan met tape of touw. Van tevoren deze artikelen ontdoen van gras, zand en andere materiaal.
17 Klokken, Verwijder de slinger van grote klokken of zet deze vast. Verwijder ook eventuele hangende gewichten en pak alle onderdelen goed in met noppenfolie. Grote en/of staande klokken pakken wij voor u in op de verhuisdag.
18 Planten, uw planten pakt u op de avond voorafgaand aan de verhuizing in. Vóór u de planten inpakt verwijdert u eerst overtollig water en aarde uit de potten en/of vazen. Draai vervolgens om de bovenkant van de pot of vaas een vel inpakpapier en plak dit vast zodat er tijdens het transport geen aarde uit de pot valt. Zet planten altijd rechtop in de doos en laat de doos open.
19 Vermijd zo veel als mogelijk het gebruik van tassen, kratten of zakken. Het juist stapelen en stuwen van de verhuiswagen is een vak apart en wordt onnodig bemoeilijkt door het veelvuldig gebruiken hiervan.
Dit waren al onze inpaktips, heeft u toch nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Neemt u dan bij voorkeur per e-mail contact met ons op. Wij beantwoorden uw vraag dan binnen 24 uur. Vond u dit artikel interessant? Lees dan zeker ook ons artikel over verhuistips met Cargo Care!