Nieuwskast verhuizen

Een kast verhuizen is een tijdrovende en vermoeiende klus, vooral als de kast groot en zwaar is. Het is dan ook belangrijk om dit zorgvuldig aan te pakken, zodat de kast veilig en onbeschadigd op de nieuwe locatie aankomt. In deze blog geven we tips hoe u zorgeloos een kast kunt verhuizen.

De voorbereiding van een kast verhuizen

Een zware kast verhuizen kan erg vervelend en moeilijk werk zijn. Daarom is een goede voorbereiding essentieel. Als basis is het natuurlijk van belang dat u over de juiste verhuis hulpmiddelen beschikt, voordat u de kast gaat vervoeren.

Haal de kast leeg

Als eerste is het belangrijk dat u de kast helemaal leeg haalt. Een kast kan van zichzelf al erg zwaar zijn, laat staan als er ook nog eens allemaal spullen in staan. Als u spullen in de kast laat staan dan is de kans ook groot dat deze beschadigd raken. Daarom raden we aan om een kast altijd helemaal leeg te ruimen voor het verhuizen.

Bescherm de kast

Als tweede is het belangrijk dat u zorgt dat de kast goed beschermd is. Pak de kast in met beschermingsfolie. Het is vooral belangrijk dat u de hoeken goed beschermd. Dit doet u niet alleen om de kast te beschermen, maar ook om de muren tijdens het vervoeren te beschermen. Als u een kast gaat verhuizen kan het nog wel eens voorkomen dat de muren beschadigd raken.

Haal de kast uit elkaar

Ten derde is het belangrijk dat u de kast eventueel uit elkaar haalt als dat nodig is. Op het moment dat u een kast gaat vervoeren die erg groot is, dan past deze waarschijnlijk niet door de deur. In dit geval moet u de hele kast uit elkaar halen om te zorgen dat deze naar buiten kan. Lees hier precies hoe dat moet. Let er op dat dit goed gebeurt, want als de kast beschadigd raakt dan loopt u het risico dat de kast niet meer in elkaar gezet kan worden.

verhuizen kast

De kast gaan verhuizen

Een kast is vaak onhandig om te tillen, zeker wanneer u een zware kast gaat verhuizen. Het is daarom belangrijk om dit met de juiste techniek te doen. Buig door de knieën en houd de rug goed recht om blessures te voorkomen.

Plaats de kast op een steekwagen of rolcontainer om de kast eenvoudig te verplaatsen. Als u geen steekwagen of rolcontainer heeft dan is het belangrijk dat u genoeg mensen inschakelt om de kast te tillen. Doe dit minimaal met twee mensen, maar het liefst met meer. Hoe groter de kast die u wilt verhuizen, hoe meer mensen u nodig heeft. Als u de kast met te weinig mensen probeert te tillen dan vergroot u de kans op blessures.

Daarnaast is het belangrijk dat u een goed vervoersmiddel heeft voor de kast. Denk hierbij aan een kar, bestelbusje of eventueel een verhuiswagen die de kast kan vervoeren. Zorg ervoor dat de kast goed is vastgezet, zodat deze niet verplaatst of beschadigd raakt. Bij Cargo Care zijn we gespecialiseerd in verhuizen, dus uw kast verhuizen is voor ons geen enkel probleem! Informeer gerust naar de mogelijkheden. We helpen u graag.

De plaatsing

Als u eenmaal bent aangekomen op de locatie dan moet u eigenlijk hetzelfde doen als in het begin. Zorg ervoor dat u weer met genoeg mensen de kast verplaatst naar de juiste locatie. Als de kast op de locatie staat, begin dan om alle onderdelen weer terug te monteren die er eventueel afgehaald zijn.

In het kort

Het verhuizen van een kast kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste aanpak en hulpmiddelen kan het een zorgeloze ervaring zijn. Door rekening te houden met de grootte, het gewicht en de vorm van de kast, en door voldoende bescherming te bieden aan de inhoud, kunt u ervoor zorgen dat uw kast veilig en onbeschadigd op de nieuwe locatie aankomt.

Wilt u weten hoe u het beste een wasmachine naar boven kan tillen? Lees dan nu onze blog hierover!