NieuwsKleding verhuizen

Als u ooit bent verhuisd, weet u hoe hectisch het kan zijn om alles te verpakken en voor te bereiden. Van meubels tot keukengerei, alles lijkt altijd meer werk dan verwacht. Echter, er is één aspect van verhuizen dat vaak wordt onderschat: kleding verhuizen. Hoewel het misschien simpel lijkt om kleren in dozen te gooien en ze naar uw nieuwe huis te brengen, zijn er toch enkele trucjes en tips die het proces een stuk eenvoudiger kunnen maken. In deze blog geven wij u alle informatie om uw kleren te verhuizen zonder stress.

Waarom speciale aandacht voor kleding bij verhuizen?

U denkt misschien: ‘het zijn maar kleren, hoe moeilijk kan het zijn?’ Maar stel u eens voor dat u aankomt in uw nieuwe woning en uw favoriete blouse gekreukt of beschadigd terugvindt. Dat is een situatie die niemand wil meemaken. Alleen al daarom is het belangrijk om uw kleding met dezelfde zorg en aandacht te verhuizen als de rest van uw spullen. Daarbij is het fijn als u precies weet in welke doos u welke items gaat vinden. Dat maakt uitpakken veel efficiënter en als daar nog geen tijd voor is, weet u tenminste waar u bepaalde kleding vinden kan.

Begin op tijd met sorteren voor u kleren gaat verhuizen

Voordat u begint met kleding verhuizen, is het een goed idee om door uw kasten te gaan en te beslissen wat u wel en niet wilt houden. Dit is een uitstekend moment om kleren die u niet meer draagt te schenken aan liefdadigheid of te verkopen. Zo heeft u minder kleren om te verhuizen. Dat scheelt weer. Als u verhuist naar een locatie met verschillende seizoenen is het slim om uw kleding op seizoen te sorteren. Verpak de kleding die u niet meteen nodig hebt, zoals winterjassen in de zomer, afzonderlijk en label deze duidelijk.

Tips voor kleding verhuizen

Er zijn een aantal dingen waar u wellicht niet aan denkt als u uw kleren gaat verhuizen. Wij helpen u daarom graag op weg met een aantal handige tips:

1. Gebruik garderobedozen

Een van de handigste manieren om kleding te verhuizen, is door gebruik te maken van speciale garderobedozen. Deze dozen hebben een ingebouwde hangrail waardoor u uw kleding direct uit uw kast kunt overhangen zonder dat deze kreukt.

2. Benut uw koffers en tassen

In plaats van te investeren in extra dozen kunt u uw koffers, reistassen en zelfs gymtassen gebruiken om kleding te verhuizen. Ze zijn stevig, hebben vaak handige compartimenten en zijn makkelijk te vervoeren. Scheelt weer in kosten!

3. Kleding als verpakkingsmateriaal

Zachte kledingstukken zoals truien, sjaals en T-shirts kunnen als beschermend verpakkingsmateriaal dienen voor breekbare spullen. Ze zijn ideaal voor het inpakken van glaswerk, vazen of andere fragiele items. Zo bespaart u op verpakkingsmateriaal en maakt u optimaal gebruik van de ruimte in uw verhuisdozen. Zorg er wel voor dat u weet welke kleding u gebruikt, zodat u na het verhuizen niet opeens allerlei kleding kwijt bent.

4. Rol uw kleding op

Voor kleding die niet hangt, kunt u overwegen om de items op te rollen in plaats van te vouwen. Dit bespaart ruimte en vermindert de kans op kreukels. Het rollen van kleding wordt steeds vaker gedaan en is voor vrijwel alle soorten kleding mogelijk. Probeer het eens uit!

5. Maak gebruik van vacuümzakken

Vacuümzakken zijn ook een ideale manier om ruimte te besparen en uw kleding te beschermen tegen vocht en vuil. Stop uw kleding in de zak, sluit deze af en zuig de lucht eruit met een stofzuiger. Zo blijft er amper iets van de kleding over en kunt u de zakken op elkaar stapelen in een verhuisdoos. Er past op deze manier veel meer kleding in een doos.

6. Bescherm uw kwetsbare kleding

Wikkel kwetsbare items zoals lingerie of avondjurken in tissuepapier of plaats ze in speciale beschermende hoezen. Deze kunt u dan apart vervoeren en meteen in de nieuwe woning in de kast leggen of hangen. Zo weet u zeker dat er niets kapot kan gaan.

7. Label elke doos

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat u elke doos labelt met de inhoud en de kamer waar deze heen moet. Dit maakt het uitpakken straks een stuk makkelijker en scheelt een hoop heen en weer lopen. Alles staat immers meteen in de juiste kamer.

8. Plaats kledingdozen bovenop

Wanneer u de verhuiswagen inlaadt, plaats dan de dozen met kleding bovenop andere items. Hierdoor wordt voorkomen dat de kleren bij het verhuizen worden verpletterd door zwaardere objecten. Het zou immers zonde zijn als de doos kapotgaat en de kleding vies wordt of beschadigt.

9. Pak kleding als eerste uit

Eenmaal aangekomen in uw nieuwe woning is het slim om de kleding zo snel mogelijk uit te pakken. Op die manier voorkomt u dat kleding nog erger gaat kreuken. Daarnaast is het een laagdrempelig klusje om mee te beginnen, wat vaak fijn is. Verhuizen kan namelijk best wel overweldigend zijn.

10. Lucht uw kleding

Na het kleding verhuizen kan het zijn dat uw kleren een beetje muf ruiken doordat ze in een doos opgesloten hebben gezeten. Hang de kleding daarom uit of was indien nodig om ze op te frissen. U kunt ook geurdoekjes in de kast leggen. Weten hoe u uw wasmachine het beste kunt verhuizen? In deze blog leest u meer over de beste manier om een wasmachine naar boven te tillen.

 

Er zit dus toch best wel wat nadenkwerk achter kleding verhuizen. Met een beetje planning en de juiste technieken kan het heel efficiënt en veilig. Door deze tips te volgen, zorgt u ervoor dat uw kleren in perfecte staat aankomen op hun nieuwe bestemming. Verhuizen is al stressvol genoeg; laat uw kleding niet een extra bron van zorgen zijn. Succes!