Nieuwskluis verhuizen

Staat er een verhuizing voor u op de planning? Dan wilt u uiteraard het liefste uw kluis mee verhuizen. Uw kluis is u al een tijdje goed van dienst door al uw waardevolle spullen zoals belangrijke documenten, dure sieraden, geldstapeltjes of uw oude dagboek veilig op te slaan. In uw nieuwe woning heeft u ook een plek nodig om deze spullen veilig op te bergen. Maar is een kluis wel zo makkelijk te verhuizen? En hoe kunt u dit het beste aanpakken? Dat leest u in deze blog.

Kan ik een kluis zelf verhuizen?

Of u uw kluis zelf kunt verhuizen, is afhankelijk van een aantal zaken, namelijk gewicht, grootte en verankering. Aangezien de fabrikanten en installateurs van kluizen het voor inbrekers zo moeilijk mogelijk willen maken om een kluis te stelen, is het voor u als eigenaar ook niet zo gemakkelijk om de kluis ergens mee naartoe te nemen. Vaak zijn kluizen erg zwaar of zijn ze gelijmd aan/verankerd in de vloer of aan de muur.

kluis verhuizen

Als u een kluis wilt verhuizen die ergens aan is vastgelijmd of ergens in verankerd is, dan kan het proberen los te krijgen van deze kluis schade veroorzaken aan het omliggende oppervlak en aan de kluis zelf. Voor het verhuizen van zo’n kluis heeft u dan ook iemand nodig met de juiste ervaring, tools en expertise. Soms is het een makkelijkere en goedkopere oplossing om de kluis achter te laten in de oude woning en een nieuwe kluis aan te schaffen.

 

 

Maar er bestaan ook meubelkluizen. Dit soort kluizen zijn niet verankerd en kunt u overal in uw huis neerzetten. Ze zijn door hun dubbelwandige uitvoering vaak wel wat zwaarder. Er is daarom voldoende mankracht nodig om dit soort zware kluizen te verhuizen. De kleinere versies van deze kluis zijn vaak wel wat makkelijker om zelf te vervoeren.

Tips bij het verhuizen van een kluis

Het komt erop neer dat het verhuizen van een kluis geen gemakkelijke klus is. Deze klus kan gepaard gaan met beschadigingen aan muren, vloeren en kluis en daarnaast met rugklachten. We raden dan ook aan om het werk over te laten aan verhuisprofessionals die al vaker voor deze hete vuren hebben gestaan. Kiest u er toch voor om zelf uw kluis te verhuizen? Dan willen we u wel graag van een aantal verhuistips voorzien.

Kijk om te beginnen goed met welke soort kluis u te maken heeft

Ten eerste is het belangrijk om uit te vinden wat voor soort kluis u heeft. Is de kluis vrij te verplaatsen of is deze verankerd of gelijmd en heeft u speciale hulpmiddelen nodig om de kluis los te krijgen? Hoe zwaar is de kluis en kunt u dit gewicht alleen dragen? Dit soort zaken moet u zich goed van tevoren uitzoeken. Wellicht heeft u de hulp van iemand anders nodig of heeft u een kar nodig om de kluis te verplaatsen.

Bedenk waar u de waardevolle spullen laat

Laat uw waardevolle bezittingen tijdens het verhuizen niet in de kluis zitten. Op deze manier kunnen ze gaan verschuiven, beschadigd raken of breken. Het is daarom belangrijk om te bedenken hoe u de spullen op een veilige manier naar uw nieuwe woning krijgt. Stop ze in ieder geval niet in een van de verhuisdozen die allemaal zo op elkaar lijken, waardoor u straks geen idee meer heeft waar u de spullen heeft gelaten!

kluis verhuizen

Bedenk goed waar de kluis naartoe moet

Denk ook goed na over de nieuwe locatie van de kluis. Is er op de gewenste plek genoeg ruimte? En is het oppervlak op deze plek geschikt om de kluis te verankeren? Vervolgens moet u bedenken hoe u op de gewenste locatie terecht komt met de kluis. Heeft u een auto waar de kluis in past, of moet u nog vervoer regelen? En moet u om in uw nieuwe appartement te komen eerst een aantal verdiepingen omhoog of omlaag? Wellicht heeft u dan een lift of een karretje nodig om de kluis te verhuizen.

Tot slot

Met deze tips hopen we u een goed beeld te hebben gegeven van wat er allemaal komt kijken bij het verhuizen van een (zware of verankerde) kluis. U bent nu op de hoogte van de mogelijke obstakels en risico’s. Ga vooral niet te snel zelf aan de slag om die loodzware, verankerde kluis het huis uit te sjouwen, maar schakel de juiste hulp in. Zo voorkomt u beschadigingen aan uw kluis en huis en voorkomt u ook letsel door verkeerd tillen. We wensen u in ieder geval veel succes met uw verhuizing!

Naast deze kleinere, maar waardevolle, spullen, wilt u natuurlijk niet uw boeken achterlaten. In deze blog leest u hoe u uw boeken verhuist!