NieuwsVerhuisbedrijf Heerlen

Bij een verhuizing neemt u ook vaak uw witgoed mee, zoals bijvoorbeeld een koelkast. Dit is niet zo gemakkelijk als het klinkt. Een koelkast vervoeren gaat namelijk op een specifieke wijze. Een goede voorbereiding is hierin het halve werk. U wilt natuurlijk niet uw koelkast met bedorven eten vervoeren. Maar waar moet u allemaal op letten wanneer u de koelkast gaat verhuizen? Wij voorzien u van een aantal handige tips voor een vlotte verhuizing.

 

Tips koelkast verhuizen

Om u op weg te helpen hebben we de volgende koelkast verhuis tips op een rijtje gezet.

 

Koelkast uitzetten

Zet ongeveer een dag voor het vervoeren van uw koelkast het apparaat volledig uit. Gebruik bijvoorbeeld een koelbox om etenswaren gekoeld te bewaren. Wanneer u een inbouwkoelkast wilt gaan verhuizen, komt er net iets meer bij kijken. Eerst moet namelijk het voorpaneel verwijderd worden. Maak gebruik van de gebruikershandleiding en installatiegids om precies te zien hoe het verwijderd kan worden.

 

Vriesvak ontdooien

Laat het vriesvak ontdooien. Leg een handdoek klaar om het condenswater op te vangen. Heeft u daar geen tijd voor? Plaats dan een pan met warm water in het vriesvak om het proces te versnellen.

 

Koelkast schoonmaken

Maak de koelkast voor vertrek volledig schoon en droog. Op deze manier voorkomt u schimmel en andere nare geurtjes. Liever voorkomen dan genezen!

koelkast verhuizen

Vastzetten

Verwijder inzet plankjes en bakjes, of zet deze goed vast zodat deze geen schade kunnen oplopen. Zet voor de verhuizing ook de deuren van uw koelkast vast met spanbanden of een sterk touw om mogelijke schade te minimaliseren. Als u helemaal zeker wilt zijn van een veilig verloop, is het aan te raden de koelkast te wikkelen in bubbeltjesplastic of een deken.

 

Vervoersmiddel

Heb een hulpmiddel ter beschikking om de koelkast te tillen. Kiest u er liever niet voor om het samen met iemand te dragen? Gebruik dan steekwagens en tilbanden voor een soepel verloop van het zware apparaat. Ook zijn er speciale trapsteekwagentjes, wat handig is als u bijvoorbeeld veel trappen op en af moet. Heel belangrijk: verhuis de koelkast nooit alleen. Daarvoor is deze te zwaar en te moeilijk om vast te houden.

 

Koelkast staand vervoeren

Vervoer de koelkast. Als het kan, wordt het aangeraden om de koelkast staand te vervoeren. Op die manier voorkom je dat het koelmiddel gaat schuimen en zich verplaatst.

 

Koelkast plaatsen

Geef het koelmiddel de tijd om naar de juiste plek te zakken: wacht ongeveer 12 uur voordat u de koelkast weer gaat inschakelen en zorg dat de koelkast waterpas staat. Bij een nieuwe koelkast is het voldoende om 3 uur te wachten voordat u de koelkast inschakelt. Neem ook zelf even de tijd om bij te komen van de verhuizing! Verhuist u naar uw eerste huis? Lees verder om erachter te komen waar u nog allemaal aan moet denken.

 

Koelkast laten verhuizen

Wanneer u de koelkast zelf gaat verhuizen, heeft u in principe slechts een aantal dingen nodig: een handdoek voor het condenswater; een deken of bubbeltjesplastic ter bescherming; touw en tape om alles vast te zetten; een steekkar; en een waterpas. Het is inderdaad niet veel, maar toch komt er op zo een dag het een en ander bij kijken. Bent u niet in staat zelf de handen uit de mouwen te steken, of besteedt u uw tijd liever aan andere taken? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Verhuisbedrijven verzorgen de verhuizing van A tot Z voor een vlot proces. Zodoende hoeft u zich niet bezig te houden met het vastzetten, dragen en plaatsen. Wel moet u zelf even de koelkast leeghalen en schoonmaken. De rest van de taken kunt u overdragen aan het verhuisbedrijf. Neem contact op met Cargo Care om erachter te komen hoe wij u van dienst kunnen zijn voor een vlotte verhuizing.