Nieuwsplanten verhuizen

Uw gehele inboedel verhuizen is toch wel één van de meest vervelende dingen bij een verhuizing. Van het uitzoeken van spullen, tot het inpakken in dozen en het verhuizen naar uw nieuwe woning. Het kost allemaal veel tijd en moeite. Desondanks wilt u er toch voor zorgen dat al uw spullen niet kapot gaan en op de juiste plek in uw nieuwe huis komen te staan. Ook uw planten zijn daar een onderdeel van. U wilt tenslotte ook van al dat groen in uw nieuwe woning kunnen genieten. Daarom geven we u als verhuisadviseur in deze blog een aantal tips hoe u uw planten kunt verhuizen.

 

Wanneer gaat u verhuizen?

Wanneer u planten wilt meenemen met het verhuizen en dit zo goed mogelijk wilt laten verlopen, is het belangrijk om rekening te houden met de buitentemperatuur. Vaak houden kamerplanten niet van lage temperaturen, in de winter zal het dan ook niet goed zijn om ze lang buiten te laten staan. Hierop zullen planten reageren en waarschijnlijk schade oplopen. Dit geldt eigenlijk ook voor de zomer. Naast dat planten niet goed tegen kou kunnen zullen ze ook niet goed reageren op warmte en felle zon. Pak ze daarom altijd goed in en laat ze niet te lang buiten staan.

 

Hoe moeten planten worden ingepakt?

Zoals we eerder al zeiden is het goed inpakken bij het verhuizen van planten ook van belang. Vaak kunnen kleinere planten wel in dozen worden vervoerd. Let hier wel bij op dat de pot niet kapot kan gaan. Deze zou je kunnen beschermen met een deken of handdoek. Grote planten kunnen worden ingepakt met een beschermende folie zoals bijvoorbeeld noppenfolie. Hierbij is het belangrijk dat u let op de bladeren, deze mogen natuurlijk niet worden beschadigd. U zou ze van tevoren kunnen samenbinden met wat woldraad of touw. Ook dit mag zeker niet te strak worden aangetrokken. Woont u in een appartement en is het lastig om uw inboedel veilig te verhuizen? Dan kunt u gebruik maken van onze verhuisliftservice. Zo kunnen ook uw planten veilig worden verhuisd.

 

De planten in uw nieuwe woning

Wanneer de planten in uw nieuwe woning zijn gearriveerd, kunnen ze worden geplaatst op hun nieuwe plekje. Probeer dit altijd op een soortgelijke plek te zetten als in uw vorige woning. Denk hierbij aan dezelfde lichtinval of hoeveelheid ruimte. Elke plant reageert namelijk anders op zon of juist schaduw.

 

Ook planten moeten wennen

Net zoals u moeten planten ook wennen op hun nieuwe plek. De verandering in lichtinval, luchtvochtigheid en temperatuur zal zorgen voor een reactie. Het kan dan ook zijn dat in de eerste weken een plant wat bladeren kan verliezen. Dit is meer dan normaal. Blijf ze dan vooral zo behandelen als dat u eerst deed en geef niet te veel water. Na een tijdje zullen ze weer herstellen en er weer uitzien als voorheen.

 

Heeft u naast tips voor het verhuizen van uw planten ook hulp bij het verhuizen van uw inboedel nodig? Wij van Cargo Caro zijn een erkend verhuisbedrijf in onder andere Parkstad, Lanaken, Maasmechelen en Sittard en helpen u graag met het realiseren van een succesvolle verhuizing.