Nieuwshond verhuizen

Ga je binnenkort samen met een hond verhuizen? Iedereen die gaat verhuizen komt voor bepaalde uitdagingen te staan. Van hoe je het beste een koelkast kunt verhuizen tot het (tijdelijk) opslaan van de inboedel in self storage lockers. Maar ook als je samen met een hond gaat verhuizen zijn er bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden. In deze blog vertellen we je er alles over.

Verhuizen met hond

Een nieuwe plek kan natuurlijk hartstikke leuk zijn, maar zeker ook spannend. Ineens zit je in een nieuwe omgeving en deze verandering zal best even wennen zijn. Voor honden is een verhuizing misschien wel nóg ingrijpender. Honden zijn namelijk echte gewoontedieren. Ze houden van routine, hun eigen plekje en van hun eigen omgeving. Tijdens een verhuizing wordt deze veilige plek natuurlijk weggenomen en moet de hond wennen aan een compleet nieuwe omgeving. Het is dus zeker belangrijk om aandacht te besteden aan het feit dat je hond moet wennen. Een hond en verhuizen, hoe pak je dat aan? Hieronder geven we enkele tips, zodat je zonder problemen kunt verhuizen met je trouwe viervoeter.

verhuizen hond

Verlaag de stress

Honden zijn erg gevoelig voor stress. Als je gaat verhuizen met een hond, zorg er dan voor dat de hond zo min mogelijk meekrijgt van de verhuizing. Pak alles rustig in en besteed ondertussen genoeg aandacht aan je hond. Op de dag van de verhuizing is het wellicht een goed idee om een oppas te regelen voor de hond. Lukt dit niet? Zorg er dan voor dat de hond lekker in zijn eigen mandje in de meest rustige kamer ligt tijdens het verhuizen.

Wennen

Heb je de sleutel al ontvangen voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen? Dan is het een goed idee om je hond al een paar keer mee te nemen naar het nieuwe huis. Zo kan je hond alvast snuffelen en wennen. Een hond is heel nieuwsgierig naar alle nieuwe geurtjes en slaat deze ook op, zodat hij ze een volgende keer kan herkennen. Loop, indien mogelijk, ook zeker af en toe eens een rondje door de nieuwe buurt. Op deze manier kan de hond de omgeving verkennen en is de stap van het verhuizen minder ingrijpend.

Routine

Zoals gezegd is routine belangrijk voor een hond. Ga na de verhuizing dus ook vooral zo snel mogelijk terug naar de oude gewoontes en routines. Houd zoveel mogelijk het vertrouwde eet- en wandelpatroon aan en geef je hond genoeg aandacht. Binnen een mum van tijd is jouw kleine vriend helemaal gewend aan de nieuwe omgeving.

 

Zorgeloos verhuizen

Door gebruik te maken van bovenstaande tips zorg je voor een aangename verhuizing als je gaat verhuizen met een hond. Ook voor het verhuizen met een kat hebben we tips!

Wil je graag hulp bij het verhuizen of ben je benieuwd wat Cargo Care voor jou kan betekenen? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Onze ervaren verhuizers ontzorgen u graag van A tot Z! Meer weten over verhuizen? Bekijk onze checklist!