Senioren verhuizing

Al meer dan 10 jaar úw verhuisbedrijf in Limburg!

De verhuizing van senioren is een proces waarbij veel moet worden geregeld. De senioren zelf zijn meestal niet meer in staat om zelf zaken te regelen of om zware fysieke handelingen uit te voeren die komen kijken bij een verhuizing. Daarom wordt er vaak verwacht dat een familielid zoals een zoon of dochter helpt bij de senioren verhuizing. Bent u die zoon of dochter? Waarschijnlijk vindt u het dan helemaal geen probleem om uw vader of moeder of dat andere leuke familielid te ondersteunen tijdens zijn of haar verhuizing. U wilt immers het beste voor deze persoon en steekt daarvoor graag de handen uit de mouwen. Toch is deze taak vaak een grotere verantwoordelijkheid dan gedacht.

Wij van Cargo Care zijn er daarom om alles soepel te laten verlopen. Wij kunnen u ten eerste helpen bij het verhuizen van de inboedel van de senior. Wij zorgen ervoor dat alles veilig en snel naar de nieuwe woonplek wordt vervoerd. Dit is namelijk een zware taak die wij u graag uit handen nemen. Zo kunt u zich meer bezig houden met andere zaken die nog moeten worden geregeld tijdens het verhuizen van ouderen. Maar dat is nog niet alles. Wij hebben namelijk ook een checklist verhuizen senioren voor u opgesteld. Zo heeft u een handig lijstje bij de hand met alle taken die nog gedaan moeten worden. Op deze manier krijgt u en uw oudere familielid of vriend de gewenste hulp tijdens de verhuizing senioren.

Verhuizing senioren: redenen

De meeste senioren gaan of moeten verhuizen omdat het steeds lastiger wordt om voor zichzelf te kunnen zorgen. Zeker als ze geen partner (meer) hebben die hen hierbij kan helpen. Het huis waar ze nu in wonen wordt te groot om steeds zelf te poetsen. Familie en vrienden wonen te ver weg of kunnen niet vaak langskomen. Ook het niet meer zelf kunnen autorijden zijn allemaal redenen die kunnen leiden tot een verhuizing senioren. Maar waarheen gaat de senior dan verhuizen? Er zijn verschillende opties. De eerste mogelijkheid, lang niet altijd een mogelijkheid, is dat de senior intrekt bij één van zijn kinderen of in een aparte bijwoning. Zo is er altijd iemand van de familie dichtbij om de senior te helpen met zijn dagelijkse bezigheden.

De andere optie is dat de senior verhuist naar een verzorgingshuis of verpleeghuis. Door naar een goede zorginstelling te verhuizen, kan de senior altijd worden verzien van de beste zorg en kan hij zijn oude dag besteden met leeftijdsgenoten. Er wordt meestal ook een leuk dagprogramma georganiseerd voor de ouderen in zo’n zorginstelling. Ouderen verhuizen dus om verschillende redenen. Wilt u graag wat hulp bij ouderen verhuizen? Neem dan contact op met Cargo Care, zodat wij samen kunnen bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.

Checklist voor verhuizen senioren

Om het verhuizen van senioren zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben wij een checklist verhuizen senioren voor u opgesteld. Zo krijg u een duidelijk beeld van alle zaken die nog gedaan of geregeld moeten worden.

Plan direct uw verhuizing
1. Zoek tijdig samen met de senior naar een nieuwe, geschikte woonplek

Dit is misschien nog wel de grootste uitdaging: een verzorgingshuis of fijne zorginstelling vinden waar uw familielid zich helemaal thuis gaat voelen. Neem hier dus de tijd voor! Elk verzorgingshuis heeft zijn eigen ­sfeer en kernkwaliteiten. Kijk eens op ­www.kiesbeter.nl voor een overzicht van verzorgings­huizen en hun belangrijkste kenmerken voor de meest ideale verhuizing senioren.

2. Vraag vóór het senioren verhuizen een indicatie van het CIZ aan

Voordat uw vader, moeder of ander ouder familielid überhaupt naar een verzorgingshuis kan verhuizen, moet u van tevoren een ‘indicatie voor verblijf’ aanvragen bij het CIZ (Centraal Indicatieorgaan Zorg). Dit orgaan bepaalt hoeveel zorg de senior nodig heeft en of het voor hem of haar nodig is om te verhuizen naar een verzorgingshuis.

Self storage
3. Alle spullen veilig verhuizen

Het meeste werk tijdens een senioren verhuizing is toch wel om alle spullen van de senior te verhuizen naar de nieuwe locatie. Alle waardevolle spullen moeten namelijk op zorgvuldige wijze worden vervoerd en gedragen naar het nieuwe woonplekje, zonder spullen te verliezen, vergeten of te breken. Laat deze taak maar over aan Cargo Care! Bij ons zijn alle spullen in goede handen. Wij transporteren alles namelijk veilig én snel naar de nieuwe locatie. Een beetje hulp bij verhuizing senioren kunt u natuurlijk wel gebruiken.

4. Bespreek diëten, allergieën en medicijngebruik met de zorgmedewerkers

Dit is uiteraard alleen van toepassing als de senior verhuist naar een zorginstelling.

5. Regel of contoleer belangrijke aansluitingen zoals tv-, telefoon- en internetaansluitingen.
6. Geef relevante bedrijven en uiteraard ook alle familieleden en vrienden de adreswijziging door van de senioren verhuizing.
Verhuisliftservice

Cargo Care is er voor u

Nu u hopelijk een beter beeld heeft gekregen van de taken rondom de verhuizing senioren, begint de druk waarschijnlijk al een beetje op te komen. Er is nog zoveel te doen! Maar vergeet niet dat u altijd Cargo Care kunt inschakelen om het verhuizen van ouderen zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. U kunt bij ons dus terecht indien de inboedel van de senior verhuisd moet worden, maar ook als u bijvoorbeeld een opslagruimte nodig heeft of hulp kunt gebruiken bij andere zaken rondom de verhuizing senioren. Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat wij allemaal voor u kunnen betekenen. Wij staan voor u klaar en beantwoorden graag al uw vragen!