NieuwsTv verhuizen

Bij een verhuizing is het belangrijk om speciale aandacht te besteden aan kwetsbare en waardevolle items zoals de televisie. Een stap-voor-stap aanpak, een aantal tips én het gebruik van de juiste materialen kan het risico op schade minimaliseren. Daarom hebben we een aantal tv verhuizen tips voor u verzameld. Naast deze tv-specifieke tips is het ook goed om algemene verhuistips te volgen om de algehele verhuiservaring soepeler en minder stressvol te maken. U leest er alles over in deze blog.

Een stap voor stap plan voor uw tv verhuizen

Uw tv verhuizen kan met een paar korte stappen vrij eenvoudig zijn. Het belangrijkste is dat u goed voorbereid bent en de juiste materialen in huis heeft. Volg het volgende stappenplan, dan kan het niet meer misgaan:

 1. Zorg voor goed materiaal: het begint allemaal met goed inpakmateriaal. Verzamel hier noppenfolie, een deken en tape voor. Zorg ook dat u hier voldoende van heeft, zodat heel de tv ingepakt kan worden.
 2. Foto maken: begin vervolgens met het maken van een foto van de achterkant van uw tv. Dit helpt later bij het correct opnieuw aansluiten van alle kabels​.
 3. Kabels inpakken: verzamel alle kabels, rol ze op en bind ze samen. Bewaar ze in een aparte doos en markeer deze duidelijk​​.
 4. Tv schoonmaken: maak de tv stofvrij met een zachte doek om krassen tijdens het transport te voorkomen​​.
 5. Inpakken: wikkel de tv in de deken en daarna in noppenfolie voor extra bescherming​ en tape dit vast​.
 6. In de doos: plaats de ingepakte tv in een kartonnen doos, liefst de originele als dit kan. Vul vervolgens alle lege ruimtes op met beschermend materiaal zoals piepschuim​ of oude kranten​.
 7. Veilig de tv verhuizen: zorg ervoor dat u de doos met de tv tussen andere spullen inzet tijdens het verhuizen, of leg de tv plat neer. Belangrijk is dat er niets zwaars bovenop de doos wordt gezet en dat de doos niet kan schuiven tijdens het transport. Hou de doos ook uit de buurt van scherpe objecten zoals bijvoorbeeld hoeken van een kast of iets dergelijks.

Tips voor een tv verhuizen

Om uw tv veilig te verhuizen hebben we vijf specifieke tips die rekening houden met de kwetsbaarheid en de waarde van dit apparaat:

 • Gebruik de originele verpakking: als u de originele doos en verpakkingsmaterialen van uw tv nog heeft, gebruik deze dan. Deze zijn specifiek ontworpen om uw tv tijdens transport te beschermen. Indien u deze niet meer heeft, kies dan voor een stevige doos die groot genoeg is. Vul deze vervolgens met voldoende beschermingsmaterialen zoals noppenfolie, schuim of kranten​.
 • Bescherm het scherm: het scherm is het meest kwetsbare deel van uw tv. Bedek het scherm met een zachte deken of een speciale schermhoes voordat u het in noppenfolie wikkelt. Zorg ervoor dat het materiaal dat u gebruikt schoon en vrij van harde deeltjes is om krassen te voorkomen​.
 • Verwijder en label alle kabels: haal alle kabels uit de tv en label deze duidelijk, zodat u weet welke kabel waar hoort bij het opnieuw installeren. Dit voorkomt verwarring en mogelijke schade bij het opnieuw aansluiten​​.
 • Zorg voor stabiliteit tijdens het transport: wanneer de tv in de verhuiswagen wordt geplaatst, zorg er dan voor dat deze niet kan verschuiven. Gebruik zachte materialen zoals kussens of dekens rondom de tv om deze op zijn plek te houden en om schokken en stoten op te vangen​​.
 • Wees voorzichtig bij het uitpakken en installeren: eenmaal in uw nieuwe woning, wees dan extra voorzichtig bij het uitpakken en optillen van de tv. Vermijd het vastpakken van het scherm of het plaatsen van druk op het schermoppervlak. Raadpleeg de foto van de kabelaansluitingen die u eerder heeft genomen om de tv weer correct aan te sluiten​​.

Belangrijke tips om andere spullen dan uw tv te verhuizen

Behalve uw tv verhuizen zullen er nog veel meer spullen zijn die mee moeten. Hier komt nog genoeg bij kijken, want hoeveel verhuisdozen heeft u bijvoorbeeld nodig? En wilt u wel alles nog meenemen of niet? Wij hebben daarom nog een paar algemene tips om u op weg te helpen:

 • Zorg voor goede voorbereiding: om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen is een goede voorbereiding geen overbodige luxe. Zorg er dus voor dat u uw verhuizing van tevoren goed voorbereidt. Kijk kritisch naar al uw spullen en ga na of u wel of niet alles nog wilt meenemen of dat er ook spullen weggedaan kunnen worden.
 • Schroeven en kleine onderdelen: neem foto’s van waar alle schroeven horen en bewaar ze veilig door ze vast te tapen aan het bijbehorende meubelstuk​​.
 • Snoeren en accessoires: houd alle snoeren en kleine onderdelen bij elkaar en label ze duidelijk. Dit is niet alleen bij een tv verhuizen van belang, maar ook voor andere elektronica. Zo voorkomt u verwarring bij het opnieuw installeren van apparaten in uw nieuwe woning​.
 • Breekbare spullen extra inpakken: gebruik handdoeken, noppenfolie of andere zachte materialen voor extra bescherming van breekbare items zoals servies en glazen​​.
 • Label alles duidelijk: duidelijke labels zoals ‘breekbaar’ en ‘deze kant boven’ op uw dozen kunnen schade voorkomen en zorgen voor een voorzichtige behandeling tijdens het verhuizen​​. Ook is het handig om op de doos te zetten in welke ruimte van het nieuwe huis de spullen moeten komen, zodat de doos daar meteen neergezet kan worden.

Met het stappenplan en de tips kunt u ervoor zorgen dat uw tv verhuizen makkelijker wordt dan u misschien had gedacht. Het is ook altijd slim om een professioneel bedrijf in te schakelen. Zij hebben veel ervaring met het verhuizen van alle spullen die je maar kunt hebben. Zo weet je zeker dat alles veilig aankomt op de nieuwe bestemming. Succes met verhuizen!