Nieuwsverhuis hulpmiddelen

Verhuizen kan een behoorlijk stressvolle ervaring zijn. Gelukkig kunt u ervoor zorgen dat het een stuk makkelijker en efficiënter verloopt. Dit doet u door middel van de juiste verhuis hulpmiddelen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Weet wanneer u gaat beginnen, wie er gaat helpen en welke spullen u nodig heeft om te verhuizen. In deze blog vindt u een aantal verhuishulpmiddelen die u beter niet kunt missen!

 

De basis verhuis hulpmiddelen die iedereen moet hebben

Vaak heeft u tijdens een verhuizing hulpmiddelen nodig die u zelf al in huis heeft of die makkelijk te verkrijgen zijn. Een voorbeeld hiervan is een standaard gereedschapskist waar alles in zit. Als u deze bij de hand heeft, dan maakt dit bijvoorbeeld het uit elkaar halen van uw meubilair een stuk eenvoudiger. Met een gereedschapskist heeft u alles wat u nodig heeft bij de hand en zit u niet de hele tijd te zoeken naar een bepaalde schroevendraaier of een losse moersleutel. Verhuisdozen zijn natuurlijk ook onmisbaar. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar het hebben van stevige en duurzame verhuisdozen kan het verschil maken tussen een soepele en chaotische verhuizing.

Spanbanden zijn ook een goed voorbeeld van items die essentieel zijn, maar wel makkelijk en goedkoop te verkrijgen zijn. Er zijn genoeg mensen die thuis al spanbanden hebben liggen, maar als dit niet het geval is dan kunt u deze makkelijk in huis halen. Spanbanden worden veel gebruikt bij het transporteren van goederen. Ze zijn extreem sterk en met de ratel kunt u de spanbanden goed strak aantrekken. Let op dat u ze niet te strak aantrekt, want dan kunt u uw spullen beschadigen.

Goed verpakkingsmateriaal is ook heel belangrijk als u de verhuizing vlekkeloos wilt laten slagen. Hierbij moet u denken aan producten zoals noppenfolie, bubbeltjesplastic, inpakpapier en tape. Dit zijn spullen die allemaal makkelijk en goedkoop verkrijgbaar zijn. Deze materialen gebruikt u om uw spullen goed in te pakken. Bij sommige spullen zal dit minder nodig zijn, maar als u veel breekbare materialen en spullen wilt verhuizen, dan is het heel belangrijk dat u deze goed inpakt zodat ze niet zullen breken tijdens de verhuizing.

 

hulpmiddelen verhuizing

 

Hulpmiddelen die moeilijker te verkrijgen zijn

Daarnaast zijn er ook bepaalde hulpmiddelen die wat moeilijk te verkrijgen zijn, duur zijn of bijvoorbeeld vaak alleen gebruikt worden tijdens een verhuizing. U gebruikt ze dan slechts één keer en laat ze daarna op de zolder staan tot de volgende verhuizing.

Een goed voorbeeld hiervan zijn verhuisdekens. Niet al uw spullen passen in een verhuisdoos. Denk bijvoorbeeld aan meubilair. Het verschilt natuurlijk per meubel hoe goed het ingepakt moet worden. Sommige meubels moeten veel beter worden beschermd dan andere meubels. Verder heeft u verhuisdekens ook nodig voor accessoires zoals beelden, schilderijen en foto’s die niet in verhuisdozen passen en erg breekbaar zijn.

Een verhuis- of meubelhondje is ook een handig item dat u nodig heeft met verhuizen. Dit is een platform op wielen, gemaakt van hout of metaal waar u objecten op kunt plaatsen. Het is vooral handig als u grote of zware meubels en objecten moet verplaatsen over een korte afstand, bijvoorbeeld van de ene naar de andere kamer of van het huis tot aan een vrachtwagen. Een verhuishondje helpt ook met het voorkomen van letsel als u zware objecten zelf met de hand probeert te verplaatsen. Een steekwagen is ook een hulpmiddel dat erg handig is om te gebruiken. Hiermee kunnen zware dozen op elkaar worden gestapeld en vervolgens veilig worden verplaatst naar de verhuiswagen.

 

Kleine hulpmiddelen

Er zijn nog veel andere kleine dingen die handig zijn om bij u te hebben als u gaat verhuizen. Dit zijn kleine verhuizingshulpmiddelen die niet per se essentieel zijn, maar het verhuizen wel een stuk makkelijker maken. Etiketten en markers zijn bijvoorbeeld superhandig om bij u te hebben, zodat u duidelijk kunt zien wat in welke dozen zit. Vooral met het uitpakken en klaarzetten van alle kleine meubels of accessoires is het handig als u makkelijk kunt zien waar welke spullen zich bevinden.

Met de bovengenoemde verhuis hulpmiddelen verloopt uw verhuizing soepel. Uiteraard helpen wij u graag tijdens uw verhuizing. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op!