NieuwsVerhuisplanning

Een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Dit is ook zeker waar voor uw verhuizing. Het is om die reden aan te raden om een verhuisplanning te maken. In deze blog geven wij van Cargo Care u daarom een verhuisplanning checklist; wat moet er allemaal in uw verhuisplanning komen te staan? Waar moet u wanneer aan denken? Bovendien zullen we u van een aantal handige tips voorzien hoe u een verhuisplanning kunt maken.

Wat is een verhuisplanning?

De naam zegt het natuurlijk ook al, maar wanneer u gaat verhuizen kunt u een planning maken voor alle zaken die geregeld dienen te worden. Op die manier kunt u een beetje orde scheppen in een vrij chaotische gebeurtenis en zo kunt u zaken niet over het hoofd zien. Een verhuisplanning kunt u het beste indelen in drie periodes: voor, tijdens en na de verhuizing. Zo plant u bijvoorbeeld in wanneer u het beste kunt beginnen met inpakken, maar ook hoe de dag van de verhuizing moet komen uit te zien en wat u nog moet doen als u eenmaal in uw nieuwe huis zit. U kunt de verhuisplanning zien als een compleet draaiboek van uw verhuizing.

verhuisplanning

Voordelen van een planning voor uw verhuizing

Waarom zou u de moeite nemen om voor het verhuizen een planning te maken? Een planning voor je verhuizing maken brengt een aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is toch wel dat u precies weet wat u moet doen en wanneer u dit moet doen. Dit leidt weer tot een beter verloop van uw verhuizing en tot minder stress. Bovendien maakt een verhuisplanning de kans kleiner dat u bepaalde zaken over het hoofd ziet.

Waar moet u aan denken in de voorbereiding?

Een verhuisplanning kunt u het beste opdelen in drie periodes: de voorbereiding, de verhuisdag en de nazorg. In de periode voor uw verhuisdag zijn er een groot aantal zaken die al geregeld moeten worden. Denk aan het op tijd opzeggen van de huur of het te koop aanbieden van uw huis. Daarnaast moet u alle verzekeringen en de hypotheek voor een nieuw huis regelen, als ook het gas/water/licht en nieuwe abonnementen. Zeg daarnaast alle abonnementen op van uw oude woning. Bovendien moeten vrije dagen ingepland worden en eventueel een verhuisbedrijf ingehuurd worden. Wilt u weten of u recht heeft op speciaal verlof bij het verhuizen, lees het dan hier. Begin ook op tijd met een inventarisatie van uw inboedel.

Op tijd inpakken

Het is veel werk om uw inboedel veilig in te pakken in verhuisdozen. Regel daarom op tijd gedegen inpakmateriaal en begin ruim voor de verhuisdag met het inpakken van uw spullen. Organiseer ook de indeling van uw nieuwe huis. Zo weet u tijdens het inpakken van uw spullen waar deze in het nieuwe huis komen te staan en welke spullen u niet meer kunt gebruiken in uw nieuwe woning.

inpakken

Waar moet u aan denken tijdens de verhuisdag?

Op de verhuisdag moet u ervoor zorgen dat u genoeg mankracht en vervoer heeft om uw spullen te brengen naar het nieuwe adres. Zorg ervoor dat uw spullen klaar staan en dat duidelijk is waar de dozen heen moeten in uw nieuwe woning. Bovendien is het aan te raden om opvang voor uw kinderen en huisdieren te regelen. Ga je met een kat of hond verhuizen, lees dan onze tips. Vergeet ook niet om de meterstanden van uw oude woning te noteren.

Waar moet u nog aan denken na de verhuizing?

Als u in uw nieuwe huis woont, zijn er ook nog een aantal zaken te regelen. Controleer ten eerste uw spullen zo snel mogelijk, zodat er bij schade direct gehandeld kan worden. Een housewarming of bezoekjes van vrienden en familie kunnen nu ingepland worden. Loop ook uw verhuisplanning checklist nog eens na of u alles echt geregeld heeft of dat er nog dingen ondernomen moeten worden. Geef nu ook officieel uw adreswijziging door aan familie en vrienden, maar vergeet de officiële instanties niet. Denk hierbij aan uw:

  • Bank
  • Verzekeraar
  • Tandarts
  • Huisarts
  • Gemeente
  • Apotheek
  • Werk

Verhuisbedrijf inhuren

Als het maken van een degelijke verhuisplanning u te veel werk is, dan kunt u ook Cargo Care inhuren. Wij helpen u graag bij de voorbereiding van uw verhuizing, bij de daadwerkelijke verhuisdag en zelfs na uw verhuizing. Wanneer u onze professionals inhuurt, bespaart dit u tijd en door de jarenlange ervaring van onze verhuizers weet u dat u uw verhuizing zorgeloos tegemoet gaat. Wilt u meer weten over onze diensten, ga dan naar de website. Ook vindt u in onze kennisbank allerhande artikelen met handige tips om uw verhuizing makkelijker te maken.

Tips verhuisplanning maken

U kunt een verhuisplanning makkelijk in Excel maken. In Excel kunt u gebruik maken van verschillende tabbladen voor de verschillende periodes van uw verhuizing, zodat u in een oogopslag kunt checken of u iets vergeten bent. U kunt ook online verhuisplanningen en verhuischecklists downloaden. Maak in ieder geval een ruime planning, waarbij u ook genoeg rustmomenten inplant. Of vraag extra hulp van Cargo Care, de Erkende Verhuizer. Onze verhuisadviseur neemt u graag de planning uit handen.