Verhuistips van Cargo Care

Chaos en stress… Dit zouden zomaar twee woorden kunnen zijn die bij u naar boven komen als u denkt aan verhuizen. Maar wie zegt dat verhuizen een negatieve en stressvolle ervaring moet zijn? Bij Cargo Care nemen wij de zwaarste werkzaamheden van uw verhuizing graag uit handen. Wij zijn een erkend verhuisbedrijf dat is gespecialiseerd in het inpakken en vervoeren van uw inboedel. In deze blog geven we u enkele verhuistips om uw verhuizing zo soepel en ontspannen mogelijk te laten verlopen.

10 jaar ervaring in het vak

Geen zorgen bij een verhuizing

Snel en vakkundig resultaat

Verhuis tip van Cargo Care: een goed begin is het halve werk

Een van de eerste verhuistips van Cargo Care is om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid te werk gaat. Een verhuizing neemt namelijk veel tijd, energie en moeite in beslag. Los van het fysieke werk zijn er ook veel andere dingen waar u aan moet denken tijdens een verhuizing. Het is daarom van belang om uzelf goed voor te bereiden. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een planning te maken. Met een planning creëert u overzicht, zodat u weet wat er allemaal gedaan moet worden en binnen welk tijdsbestek dit moet gebeuren. Overzicht is zeer belangrijk tijdens een verhuizing en dit is dan ook een van de belangrijkste verhuis tips.

Gratis en vrijblijvend verhuisadvies

Neem alleen mee wat u echt nodig heeft

Waarschijnlijk heeft u heel veel spullen in uw bezit die u niet meer gebruikt. Door spullen die u niet meer nodig heeft of niet meer gebuikt, weg te doen, hoeft u ten eerste veel minder spullen te verhuizen en voorkomt u rommel of te weinig woonruimte in uw nieuwe huis. Een goede verhuistip is daarom om op uw oude adres al een selectie te maken van spullen die weg mogen. Zet deze spullen op marktplaats of geef ze aan vrienden of familie. Denk ook een beetje aan het milieu en gooi dus niet zomaar alles dat u niet kwijt komt op de vuilnisbelt. U kunt deze spullen namelijk ook vaak op een milieuvriendelijke manier weg doen door ze bij een recyclestation, kringloop of weggeefwinkel in te leveren. Als alle overbodige spullen eenmaal het huis uit zijn, kunt u beginnen met inpakken van de spullen die u wél graag terugziet in uw nieuwe woning. Hier komt onze volgende verhuistip goed bij van pas.

Slim inpakken - een van de beste verhuizen tips

Voordat u gaat verhuizen, is het belangrijk om al uw spullen op een overzichtelijke manier te sorteren. Alle spullen die bij elkaar horen of op dezelfde plek komen te liggen, moeten ook bij elkaar in dozen worden bewaard. Door alles wat bij elkaar hoort in één doos te stoppen, creëert u namelijk veel meer overzicht, zodat u in het nieuwe huis alles een stuk sneller kunt vinden. Dit is wel zo handig als u even snel iets nodig heeft. Zorg er ook voor dat op elke doos staat aangegeven wat erin zit en of het gaat om breekbare of brandbare spullen. Dit draagt bij aan een veilige verhuizing.

Maak uw inboedel tijdig klaar voor transport

Voor het veilig vervoeren van sommige spullen is er enige voorbereiding nodig. Denk er bijvoorbeeld aan om uw koelkast een dag voor de verhuizing al uit te zetten en eventueel schoon te maken. Ook verschillende meubels, zoals uw bank, hebben enige voorbereiding nodig. Haal uw meubels zoveel mogelijk uit elkaar voordat u ze gaat verhuizen en pak ze goed in met folie. Zo worden de meubels goed beschermd tijdens het transport. Als de meubels vervolgens veilig zijn aangekomen op het nieuwe adres, kunt u ze weer netjes in elkaar zetten.

Maak tijdens de verhuizing gebruik van hulpmiddelen

Een van onze andere verhuistips is om van tevoren te bedenken of u voor de verhuizing bepaalde hulpmiddelen zoals een verhuislift nodig heeft of goed kunt gebruiken. Wij kunnen u van dienst zijn door u te voorzien van deze hulpmiddelen. Bij Cargo Care ontzorgen wij u namelijk volledig op het gebied van verhuizen. Zo kunt u bij ons bijvoorbeeld een verhuislift huren. Ook hebben wij opslagruimtes te huur. Het kan namelijk voorkomen dat u uw spullen tijdelijk ergens op moet slaan. Onze opslagruimtes zijn goed beveiligd en 24/7 bereikbaar. Zo kunt u met een gerust hart verhuizen.

Meer verhuistips nodig?

Wij hopen dat deze tips over verhuizen u al een beetje op weg hebben geholpen. Wilt u meer verhuistips? Lees dan ook zeker eens onze inpaktips, of neem eens een kijkje op onze pagina met de checklist voor verhuizing. Schroom niet om vrijblijvend contact met onze ervaren verhuisadviseurs op te nemen. Wij staan altijd voor u klaar om u verder te helpen!