Nieuwsverhuizen met kinderen

Verhuizen met kinderen brengt vaak nog nét wat meer stress, spanning en geregel met zich mee dan normaal. Voor kinderen is een verhuizing een enorm indrukwekkende gebeurtenis die veel indruk maakt en verschillende emoties doet oproepen. Verhuizen met jonge kinderen vereist dan ook altijd extra aandacht en planning. Dit is als ouder zijnde niet altijd even makkelijk als er ook nog heel wat andere zaken geregeld moeten worden. Daarom gaan we in deze blog wat meer vertellen over hoe u de verhuizing met kinderen het beste kunt aanpakken. Zo hopen we dat u een soepele verhuizing kunt realiseren en dat het hele gezin blij zal zijn met het nieuwe thuis.

 

Het nieuwe huis bekijken

Om verwarring of vervelende situaties te voorkomen raden wij het aan om pas uw kind te vertellen dat jullie echt gaan verhuizen als alles definitief is. Wanneer er achteraf nog naar een andere woning moet worden gezocht kan dit erg verwarrend zijn. Als de verhuizing officieel is kunt u gaan beginnen met uw kind voor te bereiden. Dit zou kunnen door meerdere keren naar het nieuwe huis te gaan kijken, meer te vertellen over hoe verhuizen eruit ziet of over de verhuisdag zelf te vertellen. Om zelf goed uw verhuizing te plannen zou u een verhuisadviseur kunnen inschakelen. Een goede voorbereiding op de verhuizing zorgt ervoor dat uw kind het meer zal begrijpen en het misschien wat minder spannend of eng zal vinden.

 

Laat je kind helpen

Naast een goede voorbereiding op de verhuizing zou u uw kind ook kunnen laten helpen bij de verhuizing. Denk hierbij aan de eigen spullen opruimen en in verhuisdozen stoppen of het uitzoeken van nieuwe meubels en accessoires op de nieuwe slaapkamer. Door het begrip “verhuizen” tastbaarder te maken zal er meer begrip ontstaan en zal de gehele verhuizing wat leuker worden voor uw kind. Om alles zelf op een rijtje te krijgen hebben we ook voor u een verhuischecklist gemaakt. Zo weet u ook zeker dat u niks zult vergeten in het gehele verhuisproces.

 

Tijd maken voor een afscheidsmoment

Een verhuizing zal niet alleen maar leuk worden. Een kind heeft vaak veel vriendjes, vriendinnetjes en herinneringen in het huidige huis. Ook verhuizen met kinderen na een scheiding kan veel invloed hebben op een kind. Als ouder zijnde is het belangrijk dat er ruimte wordt gemaakt voor alle emoties en misschien wel het verdriet. Heel veel praten over het verhuizen en alle emoties serieus nemen mag natuurlijk niet vergeten worden. Ook een goed afscheidsmoment met vriendjes en vriendinnetjes op school organiseren kan daarbij helpen. Bespreek voornamelijk wat uw kind graag zelf zou willen. Ook na de verhuizing is het belangrijk om erover te blijven praten.

 

Dingen die niet vergeten mogen worden

Naast dat uw kind zich prettig moet voelen zijn er tijdens een verhuizing ook dingen die er geregeld moeten worden. Zo is het soms het geval dat uw kind naar een andere opvang of school moet gaan. Om een school te vinden waar u een goed gevoel bij heeft is het belangrijk om deze zoektocht vroeg te beginnen. Naast dat u dan zoveel mogelijk potentiële scholen kunt bekijken, zou het misschien ook mogelijk zijn om uw kind van tevoren een proefdag te laten draaien. Het is een onderdeel van de gehele voorbereiding op de verhuizing en hij of zij leert ook alvast nieuwe klasgenootjes kennen.
Het is ook belangrijk om de adreswijziging door te geven bij de gemeente, dit moet u ook voor uw kinderen doen.

 

Heeft u liever wat meer hulp tijdens uw verhuizing? Wij van Cargo Care helpen u graag! We zorgen ervoor dat u zorgeloos kunt verhuizen en zich in ieder geval geen zorgen hoeft te maken over het verhuizen van al uw spullen.