Verhuizing naar verpleeghuis

Bent u of een naaste van plan om binnenkort te verhuizen naar een verpleeghuis? Dan staat Cargo Care voor u klaar om uw verhuizing gemakkelijk te laten verlopen. Cargo Care zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes wordt geregeld zodat u in alle rust deze dag kan ondergaan. Ons deskundige personeel steekt graag de handen voor u uit de mouwen omdat wij weten dat dit een stressvolle dag kan zijn. Twijfelt u nog steeds of u een verhuisbedrijf zoekt en heeft u een paar dringende vragen? Neem contact met ons op zodat wij u kunnen helpen.

De wachtrij voor een verpleeghuis is inmiddels ontzettend hoog. Het verhuizen naar een verpleeghuis brengt verschillende emoties met zich mee en hierdoor kan dit een lastige dag worden. Ons personeel begrijpt dit en is erop getraind u van zoveel mogelijk stress te verlichten. Tijdens het verhuisproces heeft u een persoonlijke verhuisadviseur die een vast aanspreekpunt voor u vormt. U kunt bij deze verhuisadviseur altijd terecht met vragen of opmerkingen voor het verhuizen naar een verpleeghuis. Welke stappen moet u doorlopen voordat u naar een verpleeghuis kan verhuizen? Wees gerust, wij vertellen met welke checklist u rekening moet houden.

Checklist verhuizen naar verpleeghuis

Het is belangrijk om goed na te gaan of u alle stappen heeft doorlopen voordat u verhuist naar een verpleeghuis. Hiervoor hebben wij de checklist ‘verhuizen naar een verpleeghuis’ gecreëerd. De rij wachtende voor een verpleeghuis is, zoals eerder benoemd, hoger dan ooit. Begin hierdoor op tijd met het zoeken naar een geschikte plek. Als er een moment komt wanneer iemand acuut naar een verzorg– of verpleeghuis moet verhuizen, dan is er nauwelijks tijd om uw opties te overwegen. Het geeft voor uzelf ook rust om te bepalen welk verpleeghuis uw voorkeur heeft. Als u voor een verpleeghuis aan het kijken bent, vergelijk dan alle opties. Elk verpleeghuis heeft zijn eigen karakter en sfeer. Hierdoor is het belangrijk om te bepalen welk verpleeghuis echt bij u past.

Wist u dat u een ‘indicatie voor verblijf’ moet hebben om in een verpleeghuis te gaan wonen? U kunt dit aanvragen bij het CIZ (Centraal Indicatieorgaan Zorg), maar ook de (huis)arts kan dit voor u regelen. Het CIZ bepaalt hoeveel zorgt iemand nodig heeft. Op basis van deze uitspraak kunnen ze iemand voldoende schatten om in een verpleeghuis te gaan wonen. Door alle hectiek van het verhuizen kan het ook voorkomen dat u uw adreswijziging bent vergeten door te geven aan uw naasten. Vergeet hierbij niet om ook de gemeente, de belastingdienst, de huisarts en noem maar op te informeren. Zo voorkomt u dat er brieven worden gestuurd naar uw oude adres met potentieel belangrijke informatie. Als laatste willen wij u meegeven om van tevoren de kosten te regelen. Dit voorkomt dat u voor onaangename verrassingen komt te staan. Wij hopen dat deze checklist verhuizen naar verpleeghuis u op weg kan helpen!

Plan direct uw verhuizing

Verhuizing naar een ander verpleeghuis

Het verhuizen naar een ander verpleeghuis kan voorkomen. Allereerst is het belangrijk om niet in paniek te raken. U mag zelf nog steeds kiezen naar welk verpleeghuis u wilt verhuizen. Begin snel met u hierin te verdiepen. Bij de meeste verpleeghuizen staan namelijk wachtlijsten. U wilt ook niet in een verpleeghuis komen waar u niet precies weet wat de kwaliteit van de zorg is. Een weloverwogen beslissing is daarom het beste. Ook moet niet worden onderschat dat een verhuizing niet zomaar iets is. Dit kan voor iemand op een oude leeftijd een hoge impact hebben. Wilt u uw inboedel en andere spullen met een gerust hart opslaan? Dan kunt u ook gebruik maken van onze self storage lockers. Deze lockers worden zeer goed beveiligd en zijn dag en nacht toegankelijk dankzij een persoonlijke toegangscode. Als u plotseling iets uit de lockers nodig heeft, kunt u altijd bij ons terecht. Wij garanderen u dat uw verhuizing naar een ander verpleeghuis soepel zal verlopen.

Self storage

Wat biedt Cargo Care nog meer?

Een verhuizing hoeft niet stressvol te zijn. Cargo Care helpt u graag met al uw verhuisstress. Een verhuizing kan spannend zijn en dat is begrijpelijk. Wij zorgen dat u met een ontspannen en gerust gevoel kunt verhuizen naar uw nieuwe woning. Wij kunnen het verhuistraject nog gemakkelijker maken met bijvoorbeeld onze verhuisliftservice. Met behulp van deze service kunnen we uw inboedel makkelijk in één keer naar een hogere etage verhuizen. Onze verhuisspecialisten gaan in elke situatie uiterst zorgvuldig met uw spullen om. Neem vooral contact met ons op als u vragen heeft. Of u wilt verhuizen naar een verpleeghuis of verhuizen naar een woning, Cargo Care staat voor u klaar. Wij zorgen ervoor dat uw verhuizing vlekkeloos verloopt. Meer informatie? Kijk ook eens op onze pagina over senioren verhuizing.

Verhuisliftservice