Verhuizing naar verzorgingshuis

Gaat uw vader, moeder of een van uw andere familieleden verhuizen naar een verzorgingshuis? Dan wilt u natuurlijk dat alles zo goed mogelijk geregeld wordt. Bij de verhuizing naar een verzorgingshuis komen namelijk een heleboel zaken kijken. Ten eerste moeten alle persoonlijke bezittingen veilig worden verhuisd naar de juiste plek in het verzorgingshuis. Hier kunnen wij van Cargo Care u bij helpen! Ons deskundige verhuisteam staat klaar om u op dit gebied helemaal te ontzorgen. Want als u hier niet meer naar hoeft om te kijken, kunt u zich richten op de andere zaken die geregeld moeten worden voor een verhuizing naar een zorginstelling. Om het u nog makkelijker te maken hebben wij al voor u uitgezocht welke zaken dit allemaal zijn. Op deze pagina vindt u een uitgebreide checklist voor verhuizen naar een verzorgingshuis.

Verhuizen naar verzorgingshuis: niet altijd gewenst

De verhuizing van thuis naar een zorginstelling is voor niemand fijn. Het liefst blijven de meeste mensen zo lang mogelijk thuis wonen, in hun eigen vertrouwde omgeving. Hier kennen ze iedereen, hebben ze hun eigen hobby’s én hebben ze herinneringen opgebouwd met vrienden en familie. Het verhuizen naar een verzorgingshuis is dan ook niet altijd de keuze van degene die gaat verhuizen. Maar vaak is het wel de beste keuze. Bij een verzorgingshuis krijgt uw familielid namelijk altijd de best mogelijke hulp en zorg en kan hij of zij tijd besteden met leeftijdsgenoten. Help uw familielid daarom zoveel mogelijk om de verhuizing naar het verzorgingshuis zo makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Checklist bij verhuizing naar verzorgingshuis

Er zijn een aantal zaken die geregeld moeten worden om de verhuizing naar een zorginstelling zo goed mogelijk te laten verlopen. Om ervoor te zorgen dat u een goed overzicht krijgt van deze zaken, hebben wij voor u een checklist voor verhuizing naar verzorgingshuis opgesteld.

Plan direct uw verhuizing

1. Zoek op tijd een geschikt verzorgingshuis

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat uw familielid ergens heen gaat waar hij of zij zich helemaal op zijn of haar gemak voelt. Uiteraard wilt u er als familielid ook zeker van zijn dat uw vader of moeder verhuist naar een verzorgingshuis waar hij of zij de best mogelijke zorg ontvangt. Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen om een goed verzorgingshuis te vinden. Bovendien hebben sommige verzorgings­huizen een wachtlijst, waardoor het nog belangrijker wordt om op tijd te bepalen welke instelling de voorkeur heeft

Aangezien elk verzorgingshuis zijn eigen karakter, ­sfeer en kernkwaliteiten heeft, moet u uitvinden welk verzorgingshuis het beste past bij uw familielid. Op ­www.kiesbeter.nl vindt u een overzicht van alle verzorgings­huizen en hun kenmerken. Naast informatie lezen op het internet, is het goed om langs te gaan bij verschillende verzorgingshuizen en te praten met de mensen die in de verzorgingshuizen verblijven. Zo krijgt u een goed beeld van de verzorgingshuizen en kunt u een weloverwogen besluit nemen.

2. Vraag een indicatie van het CIZ aan

Voordat iemand naar een verzorgingshuis kan verhuizen, moet er eerst een ‘indicatie voor verblijf’ van het CIZ (Centraal Indicatieorgaan Zorg) worden aangevraagd. Het CIZ bepaalt namelijk hoeveel zorg ­iemand nodig heeft. Als iemand niet meer zelfstandig kan wonen (door bijvoorbeeld beginnende ­dementie) en er geen partner (meer) heeft die voor hem of haar kan zorgen, dan mag deze persoon verhuizen naar een verzorgingshuis.

3. Zaken regelen op locatie

Als er eenmaal zeker is of en naar welk verzorgingshuis verhuisd gaat worden, moeten er nog een hoop dingen op de locatie zelf worden geregeld. Ten eerste moeten alle belangrijke aansluitingen, zoals tv-, telefoon- en internetaansluiting worden geregeld. Vervolgens moeten alle spullen verhuisd worden naar de nieuwe woonplek. Cargo Care staat voor u klaar om deze zware taak uit handen te nemen. Als alle spullen eenmaal op de nieuwe woonplek zijn, dan moet deze woonplek op een gezellige manier worden ingericht. Daarnaast is het nog belangrijk om met de zorgmedewerkers een aantal belangrijke zaken door te nemen, zoals het medicijngebruik en een eventueel dieet van uw familielid. Als dat allemaal is gedaan, dan kunt u met een gerust hart adem halen. Stuur wel nog even de adreswijziging door naar alle belangrijke instanties en naar familieleden en vrienden.

Self storage

Cargo Care staat voor u klaar

Hopelijk heeft u wat gehad aan onze checklist verhuizen naar verzorgingshuis of verpleeghuis. Als u deze goed hebt doorgenomen, weet u precies wat u moet doen om uw familielid zo goed mogelijk te ondersteunen in zijn of haar verhuizing van thuis naar de zorginstelling. Er staat u waarschijnlijk nog een hoop te doen. Maar u staat er niet alleen voor! Cargo Care staat namelijk voor u klaar om de verhuizing zo vlekkeloos te laten verlopen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vooral contact met ons op. Samen bespreken wat wij kunnen doen om uw familielid zo goed en comfortabel mogelijk te kunnen verhuizen naar het verzorgingshuis, zonder dat iemand ook maar enige stress hoeft te ervaren tijdens dit proces.

Verhuisliftservice