Nieuwsvriezer vervoeren

Als u op het punt staat om te verhuizen, dan moet u hoogstwaarschijnlijk ook uw vriezer meeverhuizen. Hier kijken veel mensen tegenop. Want hoe pakt u dat nu precies aan, zo’n zware en gevulde vriezer vervoeren? Moet u de vriezer eerst helemaal laten ontdooien voor het verhuizen? En moet u de vriezer plat vervoeren of op zijn kant vervoeren? In deze blog geven we u een aantal belangrijke tips zodat jij goed voorbereid kunt verhuizen naar Geleen, Maastricht, Sittard of waar dan ook.

Stappenplan om een vriezer te vervoeren

Om ervoor te zorgen dat er niets fout gaat bij het verhuizen van de vriezer, raden we u aan om de volgende stappen te volgen:

1. Maak de vriezer leeg

Om te beginnen is het belangrijk dat u de vriezer leegmaakt. U kunt het beste geen nieuwe diepvriesproducten meer kopen in de weken voordat u gaat verhuizen. Mocht u toch nog wat producten over hebben in de vriezer, dan kunt u die het beste tijdelijk opslaan in een koelbox of een vriezer van iemand anders.

2. Vriezer ontdooien

Wanneer u alle etenswaren uit de vriezer heeft gehaald, dan kunt u de vriezer laten ontdooien alvorens het verhuizen. Trek minimaal één dag voor de verhuizing de stekker uit het stopcontact. Dan heeft het ijs dat zich mogelijk heeft gevormd voldoende tijd om te ontdooien. Het ijs dat blijft zitten kunt u nog voorzichtig wegkrabben met een onscherp voorwerp.

3. Vriezer schoonmaken

Wanneer de vriezer is ontdooid, is het een mooi moment om de vriezer schoon te maken. Dit doet u met een sopje, het liefst met een pH-neutraal schoonmaakmiddel.

4.  Zet losse onderdelen vast

Zodra de vriezer weer mooi schoon is, is het tijd om losse onderdelen vast te zetten. Dit kunt u doen door de lades en glasplaten vast te binden met tape. Op deze manier voorkomt u dat ze gaan schuiven en beschadigd raken tijdens het verhuizen. U kunt er ook voor kiezen om de lades en glasplaten uit de vriezer te halen. De deur van de vriezer plakt u dicht met tape of zet u vast met een spanband om er zeker van te zijn dat deze niet gaat klapperen.

5. De vriezer staand vervoeren

Alle stappen uitgevoerd? Dan is het tijd om de vriezer te gaan verhuizen. Het is hierbij vooral belangrijk dat u de vriezer rechtop vervoert. Mag je een vriezer ook liggend vervoeren? Nee, als u de vriezer liggend vervoert, dan loopt u het risico dat er olie van de compressor in de koelleidingen terecht komt. Dit is erg slecht voor het apparaat. Ook schuin vervoeren kan schade aan het apparaat veroorzaken. Door de vriezer rechtop te vervoeren, kunt u het apparaat bovendien veel sneller aansluiten in uw nieuwe woning.

Mocht u te laat zijn met het lezen van deze tip en heeft u de vriezer toch plat, liggend of schuin vervoerd? Zet de vriezer dan gelijk rechtop en laat deze in ieder geval de komende 24 uur nog uitstaan. Hierdoor krijgt de olie de kans om weer in de compressor te zakken. Als u de vriezer wel goed vervoerd heeft, dan hoeft deze slechts een half uur tot 4 uur te rusten. De exacte tijd vindt u in de handleiding van de specifieke vriezer.

Verschillende hulpmiddelen om een vriezer te vervoeren

Het vervoeren van een vriezer is vaak een zware klus waar flink wat mankracht voor nodig is. Moet u de vriezer ook nog eens een verdieping omhoog of omlaag tillen, dan raden we u aan om dit met minimaal twee personen te doen of door gebruik te maken van een hulpmiddel. Welke hulpmiddelen bestaan er om het vervoeren van een vriezer wat makkelijker te maken?

Stairmobil

De Stairmobil is een karretje waarop u de vriezer kunt plaatsen en die u vervolgens zonder enige moeite over de trap kunt krijgen. Hier is deze speciaal voor gebouwd.

Grippey

Ook de Grippey is een handige uitvinding. Dit apparaat heeft vier handvaten en twee verbindende koorden. Hierdoor wordt het met twee personen eenvoudig om de vriezer naar boven te tillen.

Verhuishulp

Wilt u het verhuizen van uw vriezer en de rest van uw inboedel liever overlaten aan een professional? Schakel dan de hulp in van Cargo Care. Wij nemen graag zoveel mogelijk verhuiswerkzaamheden en zorgen van u over, zodat u op een relaxte wijze kunt verhuizen naar uw nieuwe woonadres.