Nieuwsverhuizen voor werk

Verhuizen voor werk… Voor sommigen een droom die uitkomt, voor anderen is het iets waar ze erg tegenop zien. Het kan voorkomen dat een werkgever het verplicht om te verhuizen voor werk. Vaak is het ook een keuze die een werkgever aan een werknemer voorlegt. Als jij overweegt om te verhuizen voor werk is het belangrijk om met een aantal aspecten rekening te houden. In deze blog vertellen we er wat meer over.

Verhuizen binnen of buiten Nederland

Waar gaat de verhuizing naartoe? Ga je naar een andere provincie in het land of wordt er verwacht dat je misschien wel naar de andere kant van de wereld verhuisd? Hier zit namelijk nogal een groot verschil in. Als jij van de ene op de andere week je koffers moet pakken om te verhuizen naar Bali, dan heeft dit natuurlijk een hele grote impact op je leven. Je laat namelijk alles achter en dit kan zeer confronterend zijn, maar misschien wil jij juist die kans grijpen om deze unieke belevenis mee te maken. Het is dan ook goed om voor jezelf na te gaan of de voordelen opwegen tegen de nadelen.

Ga je verhuizen binnen Nederland? Ook dit kan erg ingrijpend zijn, maar in sommige gevallen is het wel een verstandige keuze.

Redenen om te verhuizen voor werk

Er zijn een aantal redenen waarom mensen verhuizen voor werk. Onderstaande motieven maken het aantrekkelijk om toch de overweging te maken om voor het werk te verhuizen.

werk verhuizenTijd

Eén van de voornaamste redenen om te verhuizen voor werk is om tijd te besparen. Niemand heeft zin om iedere dag twee uur heen én twee uur terug te rijden met ook nog eens een grote kans om in een file te belanden. Dat is natuurlijk hartstikke zonde van jouw kostbare tijd. Een kortere reistijd naar het werk is dan ook een veelvoorkomende reden van mensen om te verhuizen.

Duurzaamheid

Mensen worden zich steeds meer bewust van duurzaamheid en de impact van uitlaatgassen op het milieu. Verhuizen voor werk kan dus zeker vanuit milieuaspecten ook een goed idee zijn. Het is immers een stuk beter voor de wereld én voor jezelf om lekker met de fiets naar het werk te gaan.

Verhuizen voor werk vergoeding

Ga jij verhuizen voor werk? De vergoeding die je, in sommige gevallen, krijgt is een leuk extraatje en kan misschien net de doorslaggevende factor zijn. Werkgevers zijn steeds meer kwijt aan reiskostenvergoeding en juist daarom is het voor werkgevers aantrekkelijk om een verhuiskostenvergoeding te geven aan werknemers die dichterbij het werk komen wonen. Zo’n vergoeding bedraagt meestal 12% van het bruto jaarloon met een maximum van 7750 euro. Wel moet er volgens de Belastingdienst sprake zijn van een verhuizing op zakelijke gronden. Een verhuizing voldoet hieraan als:

  • De afstand wordt verminderd met minimaal 50% en minstens 10 kilometer.
  • Het nieuwe huis zich binnen een straal van 10 kilometer van het werk bevindt.
  • De werknemer binnen twee jaar na ingang van het contract gaat verhuizen.

Het is ook mogelijk om verhuiskosten fiscaal aftrekbaar te maken. Meer weten? Lees er alles over in onze blog! Ben je benieuwd wat Cargo Care voor jouw verhuizing kan betekenen? Wij helpen zowel met particuliere als zakelijke verhuizingen. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Onze ervaren verhuizers staan graag voor je klaar!