Nieuws

Als verhuisbedrijf horen we regelmatig dat mensen zich afvragen wanneer je moet beginnen met inpakken voor het verhuizen. Om meteen duidelijk te zijn, hier is géén eenduidig antwoord op. Hoe lang het inpakken voor het verhuizen duurt, is namelijk van een aantal factoren afhankelijk. In deze blog gaan we wat meer vertellen over hoe lang het duurt om in te pakken voor je verhuizing. Zo kan jij je in ieder geval alvast goed voorbereiden! 

Verhuizen inpakken – op tijd beginnen 

Een verhuizing is natuurlijk voor iedereen anders. Het is namelijk een heel verschil of je als student naar een kamer in de stad verhuist of dat je met het hele gezin in een groot vrijstaand huis gaat intrekken. Hoe dan ook, een goede voorbereiding is belangrijk. Als je gaat inpakken om te verhuizen is het altijd een goed idee om hier op tijd mee te beginnen. Zo gun je jezelf de tijd om alles overzichtelijk te maken en kun je geleidelijk aan alle spullen inpakken. Spullen die je niet of nauwelijks gebruikt, kun je in principe al maanden van tevoren inpakken. Als het moment van de verhuizing dan steeds dichterbij komt, kun je steeds meer spullen inpakken. De spullen die je dagelijks gebruikt, kun je natuurlijk nog niet van tevoren inpakken. Maar als je de niet-alledaagse spullen al ruim van tevoren hebt ingepakt, hoef je hier in ieder geval niet meer naar om te kijken. En dat scheelt weer een hoop stress en chaos! 

inpakken verhuizen

Hoe lang duurt inpakken verhuizen? 

Zoals gezegd is iedere verhuizing anders en is het dus ook in iedere situatie verschillend hoe lang het duurt om in te pakken om te verhuizen. Als verhuisbedrijf gaan wij altijd snel en efficiënt te werk om jouw inboedel zo snel mogelijk in te pakken en te vervoeren naar de plek van bestemming. Schroom dus niet om onze hulp in te schakelen! Wij helpen je graag. Ga je zelf aan de slag met inpakken om te verhuizen? Dan hebben we hieronder nog enkele tips voor je. 

Verhuizen inpakken tips 

Overzicht is heel belangrijk tijdens een verhuizing. Als je op tijd begint met inpakken om te verhuizen, dan kun je heel efficiënt te werk gaan. Je kunt bijvoorbeeld starten met de spullen die je het minst vaak gebruikt. Stop deze in dozen en label iedere doos. Door alle bijbehorende producten samen met elkaar in te pakken, is het een stuk gemakkelijker om alles weer uit te pakken in het nieuwe huis. Investeer dus zeker in goede verhuisdozen die je gemakkelijk kunt labelen! Een andere tip is om breekbare spullen meteen goed te verpakken. Het is natuurlijk hartstikke zonde als spullen kapot of beschadigd raken onderweg. Met de juiste voorzorgsmaatregelen voorkom je dat producten kapot gaan tijdens het vervoeren. Zeker de moeite waard dus! 

Meer weten over huizen? Lees ook onze inpaktips of onze blog over bijzonder verlof en verhuizen, samen met een hond of kat verhuizen, duurzaam verhuizen of de populairste steden om naartoe te verhuizen.