Nieuwswasmachine vervoeren

Een belangrijk onderdeel wat bij de verhuizing hoort, is het voorzichtig verhuizen van het witgoed. Uw koelkast, vaatwasser, wasmachine en droger vereisen veel zorg bij de verhuizing. Deze apparaten zijn vaak zwaar en moeilijk te tillen. Een wasmachine verhuizen kan een lastige klus zijn. Daarom vertellen wij u in deze blog alles wat u moet weten over het loskoppelen, vervoeren en installeren van uw wasmachine.

De wasmachine loskoppelen

De eerste stap is natuurlijk het loskoppelen van uw wasmachine in uw oude woning. Voordat u dit kunt doen, dient u eerst een aantal voorafgaande stappen te nemen. Allereerst haalt u de wasmachine van de stroom en draait u de waterkraan dicht waaraan de wasmachine is gekoppeld. Er zit waarschijnlijk nog restwater in de slang, houd een emmer bij de hand om het water hierin op te vangen. Haal ook de afvoerslang uit de afvoer en laat deze in de emmer uitlekken. Als beide slangen zijn uitgelekt, is het handig om deze samen met de opening naar boven vast te tapen aan de wasmachine. Zo hoeft u niet bang te zijn dat er nog water uit loopt. De laatste stap van het loskoppelen, is het legen van de afvoerfilter. Deze bevindt zich meestal achter de wasmachine op voethoogte. Draai de filter los en vang het water op in een emmer. De laatste stap is het vastzetten van de trommel. Bij de aanschaf van uw wasmachine heeft u transportbouten gekregen, deze zijn eenvoudig vast te schroeven aan de achterkant van de wasmachine. De wasmachine is nu losgekoppeld en klaar om te vervoeren!

Wasmachine vervoeren in de auto

Voordat u de wasmachine kunt gaan vervoeren, dient u deze eerst nog naar de auto te tillen. Dit is vaak een zware klus die u met minimaal twee mensen dient uit te voeren. Een wasmachine heeft vaak weinig aangrijppunten en staat vaak niet op hetzelfde niveau als de auto. Meestal moet u dus minimaal één trap op of af. De beste manier om dit te doen is door de persoon die als eerste de trap op of af loopt, de wasmachine onderaan vast te laten pakken. Zo kan hij of zij de wasmachine tegenhouden op de zwaarste stukken. De achterste persoon probeert de wasmachine tegen te houden, zodat de voorste persoon niet het volle gewicht hoeft op te vangen.

We krijgen vaak de vraag of je een wasmachine liggend kunt vervoeren, of de wasmachine op zijn kant kunt vervoeren. Heel belangrijk is dat de wasmachine rechtop wordt vervoerd. Zo blijft de trommel stabiel en komt er geen druk op de leidingen. Een wasmachine dient u dus plat en rechtop te vervoeren. Het kan zijn dat, vanwege deze reden, de wasmachine niet in de auto past. Daarom is het huren van een verhuisbusje een aanrader wanneer u witgoed gaat verhuizen. Voor tips over het vervoeren van ander witgoed, kunt u de volgende blog lezen over het verhuizen van uw vriezer.

Het installeren van uw wasmachine

Na het vervoeren van uw wasmachine, kunt u beginnen met het uitladen. Net als bij het vervoeren, raden wij aan om de wasmachine weer met zijn tweeën uw nieuwe woning in te brengen. Om eventuele schade te voorkomen aan uw nieuwe woning, kunt u de wasmachine inpakken in bubbelplastic of een deken. Zodra de wasmachine op de goede plek staat, kunt u beginnen met de installatie. Plaats eerst de leidingen weer op de goede plek, de afvoerslang in de afvoer en de toevoerslang aan de kraan. Zodra de leidingen goed geplaatst zijn, kan de wasmachine aangesloten worden op de stroom. Vergeet als laatste niet om de transportbouten te verwijderen. Als u deze laat zitten, gaat de wasmachine stuk. Controleer als laatste nog of de wasmachine waterpas staat, op deze manier voorkomt u vervelend geluidsoverlast en voorkomt u dat de wasmachine gaat schuiven.

Hopelijk kunt u met bovenstaande tips aan de slag om uw wasmachine te vervoeren! Wilt u meer weten over het vervoeren van uw apparaten? Lees dan ook ons artikel over het vervoeren van uw koelkast. Zo begint u goed voorbereid aan de verhuisdag!