Wat kost verhuizen?

Gaat u binnenkort verhuizen? Van harte gefeliciteerd! Wat een spannende, maar zeker ook leuke tijd. Bij een verhuizing komen een heleboel zaken kijken. Of u nou voor het eerst gaat verhuizen of al op zes verschillende plaatsen heeft gewoond, verhuizen is een hele onderneming. In dit artikel vertellen wij alles wat u moet weten over verhuizen. Van wat kost verhuizen tot aan het regelen van verzekeringen.

10 jaar ervaring in het vak

Geen zorgen bij een verhuizing

Snel en vakkundig resultaat

Verzekeringen

Bij het verhuizen is het raadzaam om een inboedel- en opstalverzekering af te sluiten. Zo is uw inboedel verzekerd tijdens het verhuizen. Denk daarnaast ook bijvoorbeeld aan een overlijdensrisico verzekering. Wellicht denkt u hier liever niet over na, maar een verhuizing naar een nieuw adres is een goede gelegenheid om uw verzekeringen op orde te krijgen. Zo kunt u zorgeloos genieten in uw nieuwe woning, wetende dat alles goed is geregeld.

Gratis en vrijblijvend verhuisadvies

Afsluiten nieuwe abonnementen

Als u gaat verhuizen is dat een perfecte gelegenheid om uw huidige abonnementen te herzien. Is uw internet- en televisieabonnement nog wel van toepassing op uw situatie? Of kunt u wellicht beter voor een ander pakket kiezen? U dient de oude abonnementen op te zeggen of over te zetten naar het nieuwe adres. Let er op dat er op uw nieuwe adres een aansluiting is voor de provider van het abonnement dat u kiest.

Verhuizing doorgeven

Het is belangrijk om uw verhuizing aan verschillende instanties en bedrijven door te geven. Denk bijvoorbeeld aan uw werkgever, gemeente, verzekeringsmaatschappij, bank, huisarts en tandarts. Als u een eigen onderneming hebt dient u uw nieuwe adres door te geven aan de Kamer van Koophandel. Al deze instanties en bedrijven dienen op de hoogte te zijn van uw verhuizing. Het is van belang dat deze instanties weten wat uw nieuwe adres is, om u makkelijker te kunnen bereiken.

Hoeveel kost verhuizen?

Het is algemeen bekend dat verhuizen kosten met zich meebrengt. Maar wat kost verhuizen nou eigenlijk? Dit hangt grotendeels af van de hoeveelheid spullen die verhuisd moeten. Daarnaast hangt wat het kost om te verhuizen ook af van de afstand tussen de oude en nieuwe woning. Hoe meer er verhuisd moet worden en hoe verder weg, hoe hoger de kosten voor het verhuizen zullen zijn.
Bedenk u goed welke eventuele hulpmiddelen u allemaal nodig heeft. Is het bijvoorbeeld handig om een opslagruimte te huren om uw spullen tijdelijk te stallen? Of gaat u op de zesde verdieping van een appartement wonen en heeft u wellicht een verhuislift nodig? Dit zijn allemaal zaken waar u vooraf rekening mee dient te houden. Zo verloopt de verhuizing een stuk soepeler. Deze hulpmiddelen hebben natuurlijk wel invloed op wat het kost om te verhuizen.

Verhuizen met Cargo Care

U weet nu alles over verhuizen en dat verhuizen kosten met zich meebrengt. Voor tips over verhuizen kunt u onze andere blog lezen. Bent u van plan om te verhuizen binnen Limburg? Dan bent u bij erkend verhuizer Cargo Care aan het juiste adres. Onze ervaren verhuisadviseurs staan voor u klaar om u te voorzien van vrijblijvend advies. Wilt u graag een afspraak maken? U kunt van maandag t/m vrijdag bij onze klantenservice terecht. Wij helpen u graag!