Nieuwsverhuizen voor werk

Een verhuizing brengt voor veel mensen stress met zich mee. Verhuizen staat zelfs in de top drie van meest stressvolle levensgebeurtenissen. Maar die stress is natuurlijk helemaal nergens voor nodig. U zult zien dat hoe vaker u verhuist en hoe beter u zich voorbereidt, hoe minder stress u door een verhuizing krijgt. In deze blog geven we u tips om ervoor te zorgen dat die verhuisstress verleden tijd wordt!

Waarom zorgt verhuizen voor stress?

Om te beginnen is het goed om onszelf af te vragen waarom een verhuizing zoveel stress kan opleveren. Verhuizen kan stress met zich meebrengen omdat het op allerlei vlakken een ongebruikelijk beroep op ons doet. Het vereist een hoop voorbereiding en een goede planning. Daar is niet iedereen even goed in.

Daarnaast houden mensen over het algemeen niet zo van veranderingen. Verhuizen betekent dat we afscheid moeten nemen van ons oude huisje en moeten gaan wennen aan een nieuwe woonplek. Bovendien gaat een verhuizing vaak gepaard met een nieuwe baan of het voor de eerste keer met iemand samen wonen. Deze veranderingen kunnen ook zeer spannend of onwennig zijn.

Tot slot kan een verhuizing ook nog eens heel veel tijd innemen en fysiek zwaar zijn, iets waar veel mensen niet op zijn voorbereid. Al deze uitdagingen samen kunnen ervoor zorgen dat een verhuizing gepaard gaat met veel stress.

Voorkom verhuisstress met deze tips

Hoe kunt u van het verhuizen nu een zo aangenaam mogelijke ervaring maken waarbij u weinig tot geen stress ervaart? Dat kan aan de hand van de volgende tips bij verhuisstress:

Begin op tijd met inpakken

Dit is misschien voor de hand liggend, maar de allerbelangrijkste tip om stress door een verhuizing te voorkomen is door op tijd te beginnen met alle voorbereidingen. Zeker het inpakken van alle spullen kan een hoop tijd in beslag nemen en dient tijdig te gebeuren.

Heeft u bijvoorbeeld al jaren de spullen op de zolder niet uitgezocht? Dan is het nu een goed moment om wat uitzoekwerk te doen. Als u alle spullen netjes sorteert in dozen en duidelijk opschrijft wat er in de dozen zit, dan scheelt dat weer een hoop tijd en frustratie bij het uitpakken van de spullen.

Neem wat vrije dagen op

Heeft u nog wat vrije dagen om op te maken? Dan is nu het ideale moment om deze in te zetten. Een verhuizing is meestal niet binnen één dag geregeld. We raden u daarom aan om op zowel de verhuisdag zelf als op de dag(en) voor de verhuizing vrij te nemen. Op deze manier kunt u rustig alle belangrijke voorbereidingen treffen en zal uw verhuisstress aanzienlijk afnemen.

Koop op tijd nieuwe meubels

Wilt u graag een nieuwe grote hoekbank in uw nieuwe woning? Ga dan tijdig speuren op het internet naar de juiste variant en sla deze gelijk in. De levering van nieuwe meubels kan namelijk weken tot maanden duren. In de tussentijd kunt u uw oude bank al op Marktplaats zetten, met de mededeling dat deze net voor de verhuisdag mag worden opgehaald.

Schakel hulp in

Zodra uw verhuisdatum vaststaat, is het een goed idee om vrienden en familie te vragen of ze vlak voor, tijdens en na de verhuizing wellicht wat uurtjes vrij hebben om u uit te helpen. Bedenk goed wie wat leuk vindt en wie wat goed kan voordat u de taken gaat verdelen.

Naast vrienden en familie is het ook slim om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Een verhuisteam kan u o.a. helpen om uw inboedel veilig en snel naar uw nieuwe adres te vervoeren. Zo beperkt u uw verhuisstress tot een minimum. U hoeft zelf namelijk geen moeite meer te doen om al die zware meubels in uw nieuwe woning te krijgen. Meubels die niet door de deur passen, kunnen vervoerd worden middels een verhuislift!

Overige tips om verhuisstress te voorkomen

  • Maak voordat u gaat verhuizen een overzichtelijke planning van wat er allemaal precies moet gebeuren;
  • Plan niet te veel sociale afspraken voor de verhuizing;
  • Heeft u tussen de twee woningen door een tijdelijk, (kleiner) verblijf? Huur dan een self storage om een deel van uw inboedel tijdelijk veilig op te slaan;
  • Zorg ervoor dat u voldoende slaapt en goed blijft eten en drinken. U heeft uw energie hard nodig tijdens het verhuizen;
  • Plan in de verhuisperiode ook genoeg momentjes van ontspanning in;
  • Lucht af en toe uw hart bij een goede vriend;
  • Geef uzelf de ruimte en tijd om afscheid te nemen van uw oude woning én om te landen op uw nieuwe plekje;
  • Bestel alvast pizza of een andere heerlijke maaltijd om uw eerste dag in uw nieuwe woning te vieren. Koken dat komt later wel weer wanneer alle spullen netjes zijn ingeruimd.

Voorkom stress door verhuizing en schakel onze hulp in

Kunt u wel wat hulp gebruiken tijdens het verhuizen? Neem dan vooral contact op met Cargo Care. Wij zijn al meer dan 10 jaar hét verhuisbedrijf in Limburg. Dankzij ons uitgebreide dienstenpakket, ons enthousiasme en onze jarenlange ervaring weten wij ons als geen ander te onderscheiden als dé specialist in verhuizen en opslag in GeleenSittardMaastricht en omgeving. Wij nemen uw verhuisstress graag uit handen!